spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ FOTO VIDEO/ IOHANNIS, UMILIT LA NEW YORK DE UN FOST AMBASADOR...

EXCLUSIV/ FOTO VIDEO/ IOHANNIS, UMILIT LA NEW YORK DE UN FOST AMBASADOR AMERICAN LA BUCUREȘTI

-

Președintele Klaus Iohannis a fost umilit la o întâlnire de la New York cu oameni de afaceri americani de către fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein. Momentul a fost consemnat pe înregistrarea pe youtube publicată de Administrația Prezidențială.

Este vorba de o întâlnire pe care Iohannis a avut-o în metropola americană cu investitori de pe Wall Street.

La intrarea în clădirea unde avea loc întâlnirea, primul personaj care i-a fost prezentat președintelui României a fost fostul ambasador american la București,Mark H. Gitenstein.

Acesta stătea cu mâinile în buzunare și a catadicsit să îi întindă o mână șefului statului român, dar pe cealealtă a ținut-o în buzunar.

După ce l-a salutat pe Iohannis, și acesta a rămas lângă el, Gitenstein și-a băgat, din nou, ambele mâini în buzunarele de la pantaloni.

gittenstein2În limbaj diplomatic, gestul ambasadorului Gitenstein este o jignire față de un interlocutor cu atât mai mult față de președintele unei țări unde a fost ambasador și unde are afaceri în acest moment.

Având pregătire diplomatică gestul lui Gitenstein este cu atât mai grav deoarece este evident că a dorit să transmită un mesaj.

Specialiști în protocolul diplomatic au explicat pentru FLUX 24un astfel de gest înseamnă o desconsiderare, de fapt o umilire a șefului statului român.

Nu cred că ambasadorul Gitenstein nu a cunoscut semnificația gesturilor sale, a spus un fost membru al protocolului prezidențial românesc pentru FLUX 24.

Este un limbaj al corpului pe care diplomații sunt învățați să îl transmită. Un mesaj non verbal: respect, indiferență sau dispreț, a continuat specialistul în protocol.

Mark H. Gitenstein a fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România din 2009 până în data de 14 decembrie 2012.

După ce şi-a încheiat misiunea de ambasador, Mark Gitenstein a revenit în România cu afaceri. Firma sa de avocatură a avut contract de consultanţă cu Astra Asigurări, companie pentru care ASF a instituit administrare specială.

Gitenstein este membru în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea cu mandat până în 30 septembrie 2016.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...