spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeTrump îl acuză pe Obama în scandalul expulzării diplomaților ruși

Trump îl acuză pe Obama în scandalul expulzării diplomaților ruși

-

Sancțiunile americane împotriva Rusiei au fost criticate vineri de Kellyanne Conway, o consilieră apropiată a președintelui ales al SUA, Donald Trump, aceasta estimând că obiectivul președintelui aflat la sfârșit de mandat Barack Obama este să-l „obstrucționeze” pe succesorul său la Casa Albă, informează AFP.

- Reclama -

Obama a anunțat joi o serie de măsuri împotriva serviciilor de securitate ruse, printre care expulzarea a 35 de diplomați ruși, acțiuni menite să sancționeze Moscova, acuzată de amestec în alegerile prezidențiale americane.

„Cred că nici în toiul războiului rece această țară nu a expulzat atâția agenți”, a declarat Conway joi seara, la CNN, calificând aceste sancțiuni ca fiind „fără precedent”.

SUA nu au expulzat niciodată atâția diplomați ruși din 2001, când Washingtonul a expulzat în jur de 50 de oficiali ruși pe care i-a acuzat că s-ar fi aflat în contact cu un agent al FBI, Robert Hansseen, care a lucrat timp ce 15 ani pentru Moscova.

Potrivit lui Kellyanne Conway, mulți cred că actualele sancțiuni sunt menite să-l „obstrucționeze” pe Donald Trump și să-i reducă spațiul de manevră față de Rusia, atunci când va prelua președinția SUA, la 20 ianuarie.

„Ar fi trist dacă principala motivare (a sancțiunilor) este politică”, a declarat ea. „Nu așa funcționează o administrație pașnică în marea noastră democrație”, a adăugat Conway.

Kellyanne Conway, care a jucat un rol crucial în campania prezidențială a lui Donald Trump și va fi consiliera lui la Casa Albă, consideră aceste sancțiuni drept „simbolice”.

Întrebată dacă Donald Trump va ridica sancțiunile împotriva Moscovei, consiliera lui a refuzat să dea un răspuns: „Nu voi face nicio declarație pe marginea acestui subiect”, a spus ea.

Administrația americană acuză Rusia că a orchestrat atacurile cibernetice care au dus la interceptarea și publicarea a mii de mailuri ale unor oficiali democrați, perturbând mesajul candidatei Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img