spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăArmataTrump criticat după ce l-a salutat pe un general nord coreean

Trump criticat după ce l-a salutat pe un general nord coreean

-

Preşedintele american Donald Trump a devenit joi ţinta criticilor după difuzarea unui film video în care putea fi văzut în timp ce îl saluta pe un general nord-coreean sub privirea lui Kim Jong Un, informează vineri AFP.

- Reclama -

Scena a fost filmată în timpul vizitei lui Trump la Singapore, unde a avut loc marţi summitul istoric dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean. Televiziunea de stat nord-coreeană l-a difuzat joi.

- Advertisement -

În filmul video, Kim îi prezintă preşedintelui american un general, iar Trump îi întinde acestuia din urmă mâna. Însă generalul îl salută şi Donald Trump îi întoarce scurt gestul.

Interacţiunea a fost criticată de detractorii preşedintelui american, care deja consideră că locatarul Casei Albe s-a arătat prea maleabil cu Kim Jong Un şi regimul lui, acuzaţi de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

- Advertisement -

„Nu este surprinzător pentru nimeni, Coreea de Nord l-a folosit pe preşedintele nostru pentru campania sa de propagandă”, a notat pe contul său de Twitter senatorul democrat Chris Van Hollen. „Kim Jong Un câştigă concesii imediate şi nu se angajează la nimic concret. Este dezgustător să-l vedem pe Trump criticându-i pe aliaţii noştri în Canada şi apoi lăudându-l pe Kim, salutându-i generalii”, a adăugat el, cu aluzie la recentele tensiuni între SUA şi Canada cu privire la taxele vamale decretate de Donald Trump.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, i-a luat apărarea preşedintelui, afirmând că acesta a fost doar politicos. „Este (un gest de) curtoazie elementară. Atunci când responsabilul militar al unui alt guvern vă salută (…), faceţi acelaşi lucru”, a susţinut ea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img