spot_img
11.5 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeTrimisul SUA în Balcanii de Vest l-a enervat pe președintele Serbiei: Belgradul...

Trimisul SUA în Balcanii de Vest l-a enervat pe președintele Serbiei: Belgradul ar trebui să uite că Kosovo este Serbia

-

„În calitate de președinte, nu pot și nu vreau să uit că Kosovo face parte din Serbia. În plus, nu avem dreptul să uităm de Constituția Serbiei”, a afirmat președintele Serbiei Aleksandar Vucic după ce trimisul SUA în Balcanii de Vest Gabriel Escobar a afirmat că Belgradul ar trebui să uite că Kosovo este Serbia.

„Pe de altă parte, vorbim despre o persoană care, nu uitați, reprezintă politica americană. Ce să astepti de la el, este aceasta o veste pentru tine? De ce să fim surprinși, ne spun asta de 23 de ani”, a adăugat Vucic.

Escobar, într-un interviu acordat postului sârb de televiziune N1, a declarat: „Cred că ar trebui să ne îndepărtăm de narațiunea conform căreia Kosovo este Serbia și să ne îndreptăm spre narațiunea conform căreia Kosovo și Serbia sunt Europa”.

„Aveți un viitor comun, și că viitorul se îndepărtează rapid de provocările anilor nouăzeci spre posibilitățile secolului XXI”, a mai spus oficialul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...