spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Este necesar să începem  o acțiune direcționată împotriva celor...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Este necesar să începem  o acțiune direcționată împotriva celor șase mii de stâlpi ai regimului Putin

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL/PPE

- Reclama -

În data de 23 august (o dată cu încărcătură deosebită în istoria recentă a Europei) am co-semnat, alături de numeroși colegi din Parlamentul European, o scrisoare către Înaltul Reprezentant al UE, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, în care solicităm interzicerea accesului în Uniunea Europeană și înghețarea activelor a celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși pe care organizația lui Alexei Navalnii i-a identificat ca fiind beneficiari ai regimului de la Kremlin. 


În acest moment, nu putem acționa cu jumătăți de măsură. Rusia a invadat, printr-un război de agresiune nemaiîntâlnit de decenii pe teritoriul Europei, un stat suveran, cu care țara noastră împarte o graniță de stat.
Un astfel de atac concertat și de durată nu poate fi pornit și continuat fără a beneficia de susținerea populației Federației Ruse, captivă minciunilor și propagandei agresive propagate de la Kremlin.
Există voci în anumite state ale Uniunii Europene care cer interzicerea emiterii de vize UE pentru toți aplicanții ruși; deși ar putea reprezenta o escaladare dăunătoare din alte puncte de vedere, s-ar putea să fim nevoiți să recurgem și la această măsură pentru a convinge populația rusă de efectele nocive cauzate de acțiunile propriului guvern. Pentru moment, consider ca este necesar să începem cu ce este sugerat în scrisoarea menționată mai sus, anume o acțiune direcționată împotriva celor șase mii de stâlpi ai regimului Putin.
Considerăm că această propunere trebuie să se regăsească pe agenda următorului Consiliu al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, programat săptămâna viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img