spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeMinistrul sârb de Interne: UK și multe alte țări antrenează așa-numita armată...

Ministrul sârb de Interne: UK și multe alte țări antrenează așa-numita armată Kosovo și le furnizează arme încălcând o rezoluție ONU: A furniza arme teroriștilor și a spera la pace este ca și cum ai aduce un câine înverșunat în patul unui copil și a spera că se vor juca împreună

-

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, a declarat pentru postul de televiziune Rossiya-24 că Regatul Unit și multe alte țări fie antrenează așa-numita armată Kosovo, fie furnizează arme Kosovo. „Permiteți-mi să reamintesc că în conformitate cu rezoluția 1244 [Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite] nu ar trebui să existe alte unități armate în Kosovo, decât KFOR. Din păcate, nu este respectată”, a spus el.

- Reclama -

„Există mulți foști teroriști în Pristina, mulți au construit un transportator care ucide sârbi. A furniza arme teroriștilor și a spera la pace este ca și cum ai aduce un câine înverșunat în patul unui copil și a spera că se vor juca împreună”.

Situația din Kosovo și Metohija s-a deteriorat dramatic în seara zilei de 31 iulie, după ce poliția din Kosovo a închis punctul de control pe linia administrativă cu Serbia, intenționând să interzică de luni documentele sârbe. Ca răspuns, sârbii din nordul Kosovo au ieșit în stradă și au blocat autostrăzile cheie. S-au auzit sirene în mai multe orașe din nordul regiunii. Poliția și Forța Kosovo (KFOR), o forță internațională de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, au fost atrase pe podul de peste râul Ibar, care leagă părțile de nord și de sud ale Kosovska Mitrovica.

Ca urmare a eforturilor internaționale, Pristina a amânat până la 1 septembrie procedura de aplicare a interzicerii documentelor sârbești.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...