spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăhighlightTraian Băsescu, dezvăluiri din culisele vizitei lui Klaus și Carmen Iohannis în...

Traian Băsescu, dezvăluiri din culisele vizitei lui Klaus și Carmen Iohannis în Afghanistan

-

A fost o greşeală că şi-a luat soţia în Afghanistan. Nu se poate să nu fi existat un briefing făcut de comandanţi cu privire la misiunile pe care le au. Acel briefing este secret de stat. Ce au făcut cu doamna Iohannis cât timp s-a ţinut briefingul, a declarat fostul președinte Traian Băsescu miercuri seară la România TV despre vizita președintelui Iohannis și a soției în ziua de Paști la soldații români din Afghanistan.

carmenOastea aia era cu bocanci, cu costum de luptă, nu poţi să mergi în rochie fără mâneci. Nu ai ce să cauţi însoţit de soţie în teatru de operaţii. A fost o greşeală! În costum a fost pentru că ce aţi văzut se întâmplă în Kandahar. Eu când mă duceam, trupele noastre erau în Zabul, în zonă de război. Se mai poate şi să fi plecat direct de la slujba de Înviere şi de aceea a rămas îmbrăcat de sărbătoare., a precizat Băsescu.

original_vizita_in_afghanistan_-_1_mai_2016_(kandahar)_65Victor Ciutacu i-a prezentat lui Băsescu o fotografie care ar indica că doamna Carmen Iohannis ar fi participat la briefingul secret de stat din Afghanistan.

Ori este o fotografie nu de la briefing, ori dacă e de la briefing atunci militarii au vorbit de Irak, nu de Afghanistan, a mai spus Băsescu.

„Sunt două alternative: ori e doar o poză făcută la sfârșit, ori dacă doamna a participat la briefing unde militarii au prezentat misiunile, toate cele, vă asigur că militarii i-au spus lui Iohannis povești din Irak, nu din Afganistan. Nu știu dacă i le-au și prezentat că totuși nu se cade să fie un civil la un briefing în care sunt prezentate misiunile de luptă ale militarilor într-un teatru de război. (…) Există și varianta să nu fi prezentat misiunile așa cum erau ele și militarii să fi recurs la un truc și să spună cu totul altceva decât misiunile precise cum se raportează comandantului armatei. Nu i-au spus. Au ciocnit ouăle și gata. Ca gest a fost în regulă. Într-o zi de mare sărbătoare președintele s-a dus în mijlocul militarilor”, a adăugat Băsescu.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img