spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasămediuSCANDALUL DEZINFECTANȚILOR/ Declarații stupefiante ale ministrului Sănătății: Lucruri trecute până acum cu...

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR/ Declarații stupefiante ale ministrului Sănătății: Lucruri trecute până acum cu vederea, în acest an, dintr-o dată, au fost mari crize

-

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, este de părere că probleme din sistem care au fost până acum „trecute cu vederea”, în acest an au devenit, dintr-o dată, „crize mari”, fiecare eveniment ”născând o polemică dusă la extremă”.

- Reclama -

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu susţine că există o campanie media împotriva sa. El spune că în presă au fost prezentate, în ultimele zile, informaţii eronate referitoare la activitatea sa ca ministru şi la cea anterioară, de manager al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Ministrul spune că această campanie despre care vorbeşte are legătură cu persoane sau interese pe care le-ar fi deranjat. A refuzat însă să dea mai multe explicaţii.

„În anul acesta am trecut așa ca din întâmplare peste o serie de crize. Cuvântul acesta a început să îmi placă foarte mult: crize mari și crize mici pe niște subiecte care de altfel sunt de zeci de ani în această țară. Fără doar și poate sistemul de sănătate reprezintă o mare problemă și este datoria noastră să îl însănătoșim, dar lucruri care anii trecuți au fost total trecute cu vederea, anul acesta, dintr-o dată, au fost niște mari crize și fiecare eveniment naște o polemică dusă la extremă. (…) Este o situație la care s-a ajuns după 25 de ani de nepăsare, de superficialitate, abandonare a respectului legii, de afirmații făcute peste gard. (…) Ce s-a stricat în 25 de ani să înlocuiești în 6 luni …”, a afirmat ministrul Sănătății, la Digi 24.

Potrivit acestuia, vor fi făcute verificări dincolo de ancheta penală și în cazul altor dezinfectanți folosiți în spitale.

„Pe vremuri se făcea dezinfecția cu formol și cloramină. Erau foarte eficiente și erau extraordinar de ieftine”, a susținut ministrul.

În opinia sa, numărul de infecții nosocomiale înregistrat are legătură cu calitatea produsului dezinfectant folosit, dar „și cu multe alte lucruri”.

„Este doar un mic segment din tot acest lanț al infecțiilor nosocomiale. Sunt multe lucruri în acest lanț”, a arătat Patriciu Achimaș-Cadariu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img