Tomac vrea alegeri locale și parlamentare anul acesta

0
135

Președintele PMP Eugen Tomac a solicitat liderilor partidelor să ajungă la o înțelegere pentru organizarea alegerilor locale și parlamentare în 2020 drept „minim atașament față de democrație”.

„Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând și sunt sigur că vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie. Dacă există un minim atașament față de democrație, ar trebuie ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administrație și un nou legislativ stabil, care sa ia măsuri pentru a combate efectele draconice și greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România și Uniunea Europeană„, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul a afirmat că PSD urmărește întârzierea alegerilor în speranța că actualul Guvern „se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii„.

„Există un curent promovat de către PSD și alți politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetățenilor în fața amenințărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, PSD urmărind acest obiectiv pentru cu totul alte calcule. Vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria si peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii”, a transmis Eugen Tomac.

El a oferit și exemplul mai multor state, printre care Franța care urmează să organizeze turul doi al alegerilor pentru funcțiile de primari din mai multe orașe importante.

„Franța ia în calcul ca în luna iunie să organizeze cel de-al doilea tur de alegeri pentru primari, pentru că la Paris, Lyon si Marsilia nu au fost aleși primari din primul tur. Chiar și Rep. Moldova a stabilit ieri că pe 1 noiembrie vor avea alegeri prezidențiale la est de Prut. Avem nevoie și noi rapid de un calendar asumat și pentru asta cred că trebuie să avem urgent consultări cu Președintele României„, a conchis Eugen Tomac.