spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăDezvaluiri”Bețivul” din China, misiune de la Orban

”Bețivul” din China, misiune de la Orban

-

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat ieri dezvăluirile jurnalistului Dan Tomozei într-un interviu pentru Ion Cristoiu, potrivit căreia ambasadorul României în China a produs un grav accident de circulație. Poziția MAE a venit exact în ziua în care diplomatul român Vasilică Constantinescu, despre care Tomozei afirmă că era beat la volan, a primit o foarte importantă sarcină de la Guvernul României, scrie Inpolitics.

MAE precizează, astfel, cu privire la informaţiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulaţie, fără victime, că situaţia semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs şi că aspectele în cauză sunt tratate cu maximă seriozitate.
„În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informaţii suplimentare”, mai arată MAE, conform Agerpres.

De cîteva săptămîni, iată, MAE tace, anchetează și tot anchetează o situație care probabil a fost lămurită demult de poliția chineză.

Pînă se va lămuri situația și pentru partea română, aflăm că ambasadorul Vasilică Constantinescu a fost mandat cu puteri depline, în ședința de guvern de ieri, să negocieze și să semneze un acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Între altele, documentul va trebui să definească instituțiile de învățământ superior vizate de prevederile Acordului și să stabilească tipul de diplome care dau acces la toate ciclurile de studii universitare pe teritoriul statelor Părți.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...