Tomac: PMP este cel mai mare adversar al politizării instituţiilor din învăţământ şi sănătate

0
47

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că sistemul de sănătate şi cel de educaţie ar trebui depolitizate pentru o reformă reală în aceste domenii.

„PMP este cel mai mare adversar al politizării instituţiilor din învăţământ şi sănătate, pentru că politizarea ne-a dus în punctul în care avem un grad de analfabetism funcţional fără precedent în societatea românească. Indiscutabil că rezultatele se vor vedea atunci când în mod real se va produce o depolitizare în ceea ce priveşte managementul din educaţie (…). Depolitizare şi spargerea monopolului care există în sănătate la ora actuală. Nu poţi face performanţă atât timp cât depinzi de un decident politic ineficient”, a afirmat Tomac.

El a făcut referire şi la posibile alianţe, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, menţionând că PMP este pregătit „să stea la masă cu oricine, în afară de PSD”.

Tomac a vorbit şi despre faptul că pe listele candidaţilor PMP la parlamentare se regăseşte şi Elena Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.

„Elena Băsescu este în PMP de când s-a creat partidul. Este un om care cunoaşte foarte bine realitatea din partid, s-a implicat, a ajutat colegii din partid”, a susţinut liderul PMP.

Material realizat de FLUX 24 Media Communications la comanda PMP București