spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeTitus Corlățean: România face "sacrificii" pentru Ucraina şi doreşte ca ţara vecină...

Titus Corlățean: România face „sacrificii” pentru Ucraina şi doreşte ca ţara vecină „să respecte etnicii români”. Aş fi foarte interesat ca onor conducerea MAE să ne transmită rapid la Comisia pentru politică externă care este planul concret de implicare a României în procesul viitor anunţat de reconstrucţie al Ucrainei

-

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a solicitat, marţi, conducerii Ministerului Afacerilor Externe, să transmită comisiei de specialitate a Senatului un răspuns prin care să prezinte planul cu domeniile prin care România poate ajuta la reconstrucţia Ucrainei.

„Aş fi foarte interesat ca onor conducerea MAE să ne transmită rapid la Comisia pentru politică externă care este planul concret de implicare a României în procesul viitor anunţat de reconstrucţie. Care sunt segmentele economice de infrastructură sau (…) alte domenii concrete în care statul român s-a manifestat să fie prezent, şi aş spune eu, să contribuie la procesul de reconstrucţie, dar şi să obţină din partea statului ucrainean nişte răspunsuri corecte, corespunzătoare care să demonstreze şi respectul şi valorizarea efortului pe care statul român îl face, începând cu etnicii români din Ucraina. E o solicitare adresată ministrului de Externe al României”, a spus Corlăţean în plenul Senatului.

Senatorul PSD a menţionat că România face „sacrificii” pentru Ucraina şi că îşi doreşte ca ţara vecină să combată corupţia şi „să respecte etnicii români”.

„România a jucat exemplar şi joacă absolut corect în tot ceea ce are de jucat în formaţia europeană şi euroatlantică, cu sprijin consistent, cu costuri pentru naţiunea română din punct de vedere economic, din alte puncte de vedere şi fără o capitalizare corectă la nivelul Uniunii Europene, să spunem, a ceea ce România face cu anumite sacrificii, corectă, respectând dreptul internaţional şi solidaritatea cu statul vecin cu orientare proeuropeană, pe care îi dorim să avanseze, ca să devină şi mai democratic, să-şi combată corupţia şi să respecte etnicii români din Ucraina”, a spus Corlăţean, marţi, în plenul Senatului. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...