Titus Corlățean, candidat PSD Dâmbovița la Senat: În numele cui și-a dat Guvernul României acordul pentru a exonera o companie farmaceutică de orice fel de răspundere în vaccinarea COVID?

0
152

Titus Corlățean, candidat al PSD pe lista pentru Senat în județul Dâmbovița, a comentat marți seară, la România TV, o informație oferită în aceeași emisiune de medicul Vasile Astărăstoae, potrivit căreia România alături de alte țări exonerează producătorul vaccinurilor andi-Covid de orice răspundere ulterioară.

”Această negociere a statelor membre, încă din august, care oferă… nu contează numele companiei farmaceutice care produce vaccinul, exonerearea de orice fel de răspundere în caz că viața oamenilor va fi pusă în pericol pentru greșeli în gestionarea producerii, distribuirii și aplicării acestui vaccin. Eu întreb foarte serios și public: Guvernul României a avut mandat, care este mandatul și dacă știe să respecte legea care spune în România că mandatele la Consiliul Ministerial trebuie să treacă prin Parlament și că Parlamentul controlează aceste mandate. În numele cui, Guvernul a dat acordul pentru a exonera o companie farmaceutică de orice fel de răspundere în cazul în care acest vaccin produs, nu știu de cine, ar putea să genereze efecte dăunătoare? România putea să exprime anumite elemente de poziție, să ceară elemente suplimentare, să spună nu se poate să exonerezi pur și simplu, pentru că aici vorbim de o miză de sănătate importantă. În egală măsură vorbim de foarte mulți bani, de sume uriașe de bani, iar industria farmaceutică face foarte mulți bani”, a explicat Corlățean.

MATERIAL DIFUZAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS SRL LA COMANDA PSD DÂMBOVIȚA. Cod mandatar 11200020