Kelemen Hunor: Când am propus eliminarea pensiilor speciale ale foștilor securiști USR a votat împotrivă

0
100

Decizia parlamentarilor USR-PLUS de a demisiona în bloc sub pretextul că nu doresc să beneficieze de pensii speciale a fost primită cu rezervă, pentru că gestul vine în plină campanie electorală și nu va avea efectul pretins de deputații și senatorii Uniunii. Mai mult decât atât, declarația lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, care a explicat că demersul nu va duce la pierderea dreptului la pensii speciale și l-a reclamat drept „populism ieftin”, a deschis o nouă dimensiune a discuțiilor pe acest subiect.

Singura soluţie echitabilă şi corectă este, dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale, ştergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraţilor şi pensiile foştilor securişti, ofiţerilor. Restul este un populism ieftin şi nu rezolvă absolut nimic. (…) Noi când am propus ștergerea tuturor pensiilor, inclusiv ale magistraților și foștilor lucrători ai Securității, USR a votat împotrivă”, a spus Kelemen Hunor, într-o declarație pentru RFI.

Pe lista USR-PLUS se regăsesc mai mulți candidați ale căror rude se încadrează în definiția de „foști securiști”, remarcă stiri365.net, care notează că printre aceste nume se află deputatul Claudiu Năsui, al cărui tată a fost acuzat că a făcut parte din structurile Securității, acesta fiind implicat și în afacerea Motorola, dar și candidații USR la Camera Deputaților: Corneliu Răducanu-Morega, ginerele eroului muncii socialiste Ilie Morega, respectiv Ramona Mirela Tofan, fiica fostului prim-secretar PCR Neamț, Constantin Dospinescu.