Tineretul din partidul lui Merkel îl aplaudă pe ambasadorul american

0
63
SCRANTON, PA - JULY 27: Republican presidential candidate Donald Trump greets a crowd of supporters on July 27, 2016 in Scranton, Pennsylvania. Trump spoke at the Lackawanna College Student Union Gymnasium. (Photo by John Moore/Getty Images)

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a fost aplaudat vineri de tineretul creştin-democrat când a cerut guvernului de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru apărare, relatează DPA.

La o reuniune a Uniunii Tineretului (Junge Union – JU, organizaţia de tineret a blocului creştin-democrat CDU/CSU), Grenell a reluat insistenţele preşedintelui american, Donald Trump, care i-a cerut cancelarului german, Angela Merkel, să aloce 2% din PIB pentru apărare. În prezent, Germania cheltuieşte în acest domeniu doar 1,25% din produsul intern brut, în timp ce SUA, care alocă în scopuri militare 3,5% din PIB, consideră insuficiente contribuţiile financiare ale multor ţări membre NATO.

Liderul JU, Paul Ziemiak, a declarat cu aceeaşi ocazie că guvernul german de coaliţie „se poticneşte dintr-o reuniune de criză în alta, este preocupat doar de sine şi nu de problemele ţării” şi a cerut mai multă deschidere pentru schimbare.