spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeTineretul din partidul lui Merkel îl aplaudă pe ambasadorul american

Tineretul din partidul lui Merkel îl aplaudă pe ambasadorul american

-

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a fost aplaudat vineri de tineretul creştin-democrat când a cerut guvernului de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru apărare, relatează DPA.

- Reclama -

La o reuniune a Uniunii Tineretului (Junge Union – JU, organizaţia de tineret a blocului creştin-democrat CDU/CSU), Grenell a reluat insistenţele preşedintelui american, Donald Trump, care i-a cerut cancelarului german, Angela Merkel, să aloce 2% din PIB pentru apărare. În prezent, Germania cheltuieşte în acest domeniu doar 1,25% din produsul intern brut, în timp ce SUA, care alocă în scopuri militare 3,5% din PIB, consideră insuficiente contribuţiile financiare ale multor ţări membre NATO.

Liderul JU, Paul Ziemiak, a declarat cu aceeaşi ocazie că guvernul german de coaliţie „se poticneşte dintr-o reuniune de criză în alta, este preocupat doar de sine şi nu de problemele ţării” şi a cerut mai multă deschidere pentru schimbare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...