spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriTortura din închisoarea unde se află Udrea și Bica

Tortura din închisoarea unde se află Udrea și Bica

-

Închisoarea Buen Pastor din Costa Rica, acolo unde sunt încarcerate Elena Udrea şi Alina Bica, apare într-un raport al Departamentului de Stat american ca fiind un loc fără condiţii elementare, în care se înregistrează violenţe între deţinute, iar spaţiul este de multă vreme depăşit, transmite Mediafax.

Cel mai recent raport al Departamentului de Stat american (elaborat în 2014) arată că toate închisorile din Costa Rica sunt supraaglomerate, situaţie care afectează siguranţa deţinuţilor şi a personalului penitenciar, favorizând producerea abuzurilor şi violenţelor.

- Advertisement -

„Supraaglomerarea, condiţiile igienice inadecvate, dificultăţile de a obţine acces la servicii medicale şi violenţele între deţinuţi rămân probleme grave în unele închisori din Costa Rica. Personalul de securitate şi cel administrativ nu sunt în parametri suficienţi pentru a asigura nevoile deţinuţilor”, arată raportul Departamentului de Stat.

Elena Udrea îşi va petrece două luni în închisoarea El Buen Pastor din Costa Rica, ea fiind plasată în cameră cu Alina Bica şi cu încă o localnică ce a fost condamnată pentru fraudă, spune omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăieşte în acel stat. Cele două se află în aripa bună a închisorii.

- Advertisement -

„Acolo e exact ca în Narcos (serial despre viaţa traficanţilor de droguri, n.r) şi există acolo o aripă mai bună în care au fost duse. Sunt cazate împreună cu o doamnă din San Jose, (condamnată, n.r.) tot pentru fraudă, al cărei soţ este bun prieten cu o prietenă de-a noastră. Acum sunt trei (în celulă, n.r.)”, a declarat, la Antena3, omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăieşte de mai mulţi ani în Costa Rica.

Ministerul Justiţiei din Costa Rica a admis că există probleme, precizând că autorităţile depun eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img