spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeTimoșenko îl acuză pe Zelenski

Timoșenko îl acuză pe Zelenski

-

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski ar trebui să acorde atenție consolidării excesive a puterii în mâinile sale, atunci când este necesar să se păstreze și să consolideze democrația, spune liderul partidului Batkivshchyna, Iulia Timoșenko.

Într-un interviu acordat ZDF, a fost întrebată despre relația ei cu Zelensky. Timoșenko a spus că în prima zi a operațiunii militare din Ucraina, autoritățile erau „o singură echipă”, dar apoi „totul a mers prost”: întâlnirile dintre șeful statului și parlament s-au oprit. „Poate că războiul este de vină, poate că președintele este suprasolicitat”, a sugerat ea.

- Advertisement -

Potrivit lui Timoșenko, luptele „îl obligă pe președinte să consolideze puterea, să o facă mai ușor de gestionat și mai ușor de înțeles”, dar el nu ar trebui să „desfiinteze democrația”
„Astăzi aș dori să-l sfătuiesc pe președinte să acorde atenție acestui lucru și să nu folosească mai mult decât este necesar, consolidarea puterii, care este parțial cu adevărat necesară în timpul războiului”, a spus ea, solicitând păstrarea și consolidarea „democrației, libertatea presei, tot ceea ce era valoros pentru noi, ceea ce ne deosebea de Rusia.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img