spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizePreședintele Parlamentului Ungariei: După un secol teribil de dificil, după ce am...

Președintele Parlamentului Ungariei: După un secol teribil de dificil, după ce am început procesul de reunificare a naţiunii maghiare deasupra graniţelor, maghiarii din întreg Bazinul Carpatic pot participa la viaţa celorlalţi

-

După un secol teribil de dificil, după ce am început procesul de reunificare a naţiunii maghiare deasupra graniţelor, maghiarii din întreg Bazinul Carpatic pot participa la viaţa celorlalţi – a declarat László Kövér în discursul său adresat sportivilor, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a 15-a ediţii a Cupei Universităţilor din Bazinul Carpatic (KEK) de la Budapesta.

Preşedintele parlamentului ungar, în calitate de patron principal al KEK, a subliniat: Cupa Universităţilor din Bazinul Carpatic, devenit deja o tradiţie, îi ajută pe participanţi, prin intermediul sportului, să-şi mărească capitalul de contacte în lumea maghiară din Bazinul Carpatic. Ea le oferă posibilitatea de a găsi tot mai mulţi colegi care îi pot ajuta să îşi atingă obiectivele personale, în timp ce realizează şi obiective generaţionale sau chiar naţionale.

- Advertisement -

László Kövér a mulţumit organizatorilor care au lansat Cupa în 2010 cu 100 de concurenţi, deoarece astăzi ea înseamnă o provocare şi un test de rezistenţă pentru 2000 de studenţi maghiari, precum şi o oportunitate de a lega prietenii pentru toată viaţa.

El a reamintit că tinerii maghiari de odinioară, străbunicii, bunicii şi părinţii sportivilor prezenţi azi – din Ţinutul Secuiesc până la Budapesta şi Burgenland, din Voivodina până în Slovacia şi Transcarpatia – ar fi dorit să se întâlnească şi să concureze unii cu alţii, dar le era imposibil să facă acest lucru din cauza graniţelor stabilite la Trianon.

- Advertisement -

Preşedintele parlamentului a declarat, de asemenea, că noul mileniu a adus noi oportunităţi şi noi sarcini. El a spus: după „un secol teribil de dificil”, după ce a început procesul de reunificare a naţiunii maghiare deasupra graniţelor, s-a creat posibilitatea ca maghiarii din întreg Bazinul Carpatic să participe din nou la viaţa celorlalţi.

László Kövér a atras atenţia asupra necesităţii de a reconstrui, menţine şi consolida legăturile între maghiari în toate domeniile vieţii. Acest lucru, a spus el, „este atât o reparaţie pentru strămoşii noştri, cât şi o oportunitate şi o datorie pentru noi toţi”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img