spot_img
5.9 C
București
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Acasă#IerusalimIsraelThe Shadow Commander mută în scandalul #Ierusalimisrael

The Shadow Commander mută în scandalul #Ierusalimisrael

-

Liderul mişcării islamiste Hamas, Yahya Sinwar, a declarat că a discutat telefonic cu Qassem Soleimani, comandantul grupării iraniene de elită Quds Forces, care i-a promis că Gărzile Revoluţionare vor fi alături de conducerea Hamas.

- Reclama -

Yahya Sinwar a subliniat că Suleimani i-a promis că va oferi poporului palestinian toate mijloacele de care dispun Gărzile Revoluţionare în lupta pentru Ierusalim.

Suleimani a contactat conducerea aripii militare a Hamas şi mişcarea palestiniană Islamic Jihad în ultimele săptămâni, după distrugerea a două tunele care făceau legătura între Fâşia Gaza şi Israel.

În luna august, Sinwar anunţat că gruparea sa restabilise legăturile cu Iranul şi că foloseşte noile ajutoare financiare şi militare primite de la Teheran pentru a se pregăti pentru o nouă rundă de ostilităţi cu Israelul. „Astăzi, relaţia cu Iranul este excelentă”, a declarat Sinwar, care a mai adăugat că Republica Islamică este „cel mai mare susţinător, din punct de vedere financiar şi militar” al aripii militare a mişcării Hamas.

În ultimele săptămâni, în urma recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitala Israelului, liderul politic al mişcării Hamas, Ismail Haniyeh, a chemat la o nouă Intifadă împotriva Israelului. De la acel moment, au avut loc mai multe ciocniri violente între palestinieni şi forţele de securitate israeliene atât în Cisiordania, cât şi la frontiera cu Fâşia Gaza, iar dinspre Fâşia Gaza au fost trase rachete către Israel. Până în prezent, revoltele nu au atins intensitatea la care a sperat conducerea Hamas, care chemase la Intifadă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img