Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă luni. Conform reprezentanţilor SMURD, bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia era întinsă pe jos în aceeaşi încăpere, moartea fiind instalată probabil de câteva ore.

Cei doi soţi au fost găsiţi în locuinţa lor, de către o rudă, care a venit să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun.

Vecinii susţin că bărbatul ar fi fost găsit spânzurat, iar surse judiciare susţin că este luată în calcul varianta conform căreia acesta şi-ar fi ucis soţia – care prezenta urme de lovituri pe corp – după care s-ar fi sinucis.

Anchetatorii au găsit-o pe soţia directorului BCU, la mansardă,  ştrangulată cu o curea. Bogdan Maleon era spânzurat tot cu o curea, care era prinsă de un geam de la mansardă. Cel mai probabil cei doi au decedat în seara de ajun. De la faţa locului au fost ridicate şi două pahare, anchetatorii vor verifica dacă cele două persoane au consumat băuturi alcoolice.

Anchetatorii au luat în calcul ca variantă de lucru gelozia. Anda Elena Maleon avea urme în jurul gâtului, fiind sugrumată. Apelul la 112 a fost făcut la 15:50 de către o rudă. Cuplul trebuia să meargă în vizita la persoana respectivă, dar din cauză că nu a mai ajuns persoana s-a deplasat la faţa locului şi i-a descoperit pe cei doi, decedaţi. Tragedia a avut loc, cel mai probabil, în cursul dimineţii de 25 decembrie, scrie Ziarul de Iași.

Cele două persoane, directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, şi soţia sa au fost găsite fără suflare în locuinţa lor . Cei doi par să nu fi avut probleme, spun rudele, care au fost surprinse să afle că cei doi au murit.

viewscnt

“A fost primit un apel la 112 pentru două persoane dintr-o familie găsite de o rudă inconştiente. pentru o intervenţie. S-a deplasat echipajul Terapie intensivă SMUD, care a găsit cei doi soţi, un bărbat de 42 de ani şi o femeie 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator dar cu semne de moarte deja instalată.  Barbatul era spânzurat de o grindă,  femeia prezenta urme de strangulare si era întinsă pe jos în aceeaşi încăpere. Semnele de moarte fiind deja instalate, probabil de cateva ore, resuscitarea nu era indicata. S-au anunţat Politia si Parchetul şi cauzele vor fi stabilite de medicina legală”, a declarat un reprezentant SMURD.

Soţii Maleon nu aveau copii.

Prietenii apropiaţi au început să transmită mesaje de condoalenţe. Ei se arată foarte surprinşi de evenimentele ce au avut loc astăzi. Fostul şef al Arhivelor Naţionale ale României, cercetătorul Dorin Dodbrincu: “Bogdan şi Anda Maleon au plecat dintre noi! Veştile rele vin când nu te aştepţi. Şi sunt cu atât mai greu de suportat când este vorba de apropiaţi, de prieteni”

Florin Barhalescu, fostul sef al asociatiei patronale a turismului iesean: “Dumnezeu sa îi ierte şi să îi odihnească în pace. Am avut onoarea să lucrez cu domnul profesor Maleon atât la muzeul universităţii cât şi la bibliotecă. Un om, un profesor şi un profesionist excepţional”

Adrian Cioflâncă, istoric: “M-a dărâmat tragedia din familia Maleon. Vorbisem cu Bogdan recent, când i-am cerut câteva poze pentru o expoziţie şi m-a ajutat imediat. La începuturi, am petrecut mult timp cu el şi alţi colegi de la Universitate şi Institutul Xenopol, într-un grup informal de teoria istoriei. I-am apreciat gândirea foarte bine aşezată, lecturile extinse şi extraordinara eleganţă. Apoi, a avut o strălucită carieră universitară. Dumnezeu ştie ce s-a petrecut si cum s-a ajuns la această tragedie. Dar dincolo de explicaţii, rămâne o cumplită tragedie. Dumenezeu să-i ierte, pe Bogdan şi Anda. Condoleanţe familiilor!”

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?