spot_img
18.2 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăhighlightTeroristul Mohamad Munaf la un pas de eliberare/ Ce târg a făcut...

Teroristul Mohamad Munaf la un pas de eliberare/ Ce târg a făcut cu autoritățile române?

-

Mohamad Munaf a executat ( între 2005 și 2011) aproape 6 ani de închisoare. Ar mai trebui să stea în pușcăriile din România puțin peste un an, asta dacă nu obține o revizuire a condamnării, scrie jurnalistul Alecu Racoviceanu pe blogul său.

- Reclama -

Mai mult, Racoviceanu afirmă că Munaf ar fi venit de bunăvoie în România.

Prima este ”De ce a venit?” Spun ”a venit” și nu ”a fost capturat” pentru că devine tot mai clar că încarcerarea sa îi aduce lui Munaf mai multe avantaje decât statului român. Adică predarea este o afacere ”reciproc avantajoasă” la care irakiano-americanul trebuie să fi achiesat, mai spune Racoviceanu.

Prima era de recunoaștere a unei detenții în Irak și, a doua, de efectuare a câtorva luni de arest pentru a se ajunge la datele cerute de justiția română. (…)De ce acum, Codurile românești fiind schimbate de ceva timp și el având toate aceste date de dosar încă din martie 2011? Cred că aici intervine motivul pentru care laudele pentru încarcerarea sa le-a primit SRI – și nu SIE – capabil de negocieri în România. Un alt motiv cred că este arestarea doctorului Mohamad Yassin, personaj controversat, ținta multor dezvăluiri făcute de Omar Hayssam și Munaf. Așa că eu cred că aducerea lui Munaf în țară s-a făcut cu acordul lui și după ce i s-au promis niște lucruri care țin de situația sa juridică, concluzionează Alecu Racoviceanu.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img