spot_img
20.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ BRUNETA lui Gabriel Oprea și BLONDA lui Daniel Constantin plimbate pe...

EXCLUSIV/ BRUNETA lui Gabriel Oprea și BLONDA lui Daniel Constantin plimbate pe banii statului în străinătate/ Cum au fost făcute parlamentari

-

Alexandra Dobre, consiliera personală a ministrului de interne, Gabriel Oprea, a fost inclusă într-o delegație PARLAMENTARĂ  a României în septembrie 2013. Alături de ea a fost și blonda ministrului agriculturii, Daniel Constantin, Alina Cazanacli, în prezent secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

- Reclama -

La aceea vreme, Alexandra Dobre avea 21 de ani.

04O delegaţie compusă din 29 de parlamentari PSD, PNL, PC, UNPR, a vizitat, luni, Radio China Internaţional (RCI), unde a fost primită de directorul general adjunct Xia Jixuan şi de directorul secţiei de limbă română Wu Min. Delegaţia parlamentară, aflată în China în perioada 9 – 17 septembrie, la invitaţia Secţiei petru Relaţiile Internaţionale a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, a avut program de vizite şi întâlniri la Shanghai, Jianxu şi Beijing, anunța Radio China în septembrie 2013.

Exploziv este că ambele domnișoare sunt incluse la categoria PARLAMENTARI în ciuda că nici una dintre ele nu a avut și nu are această calitate.

china2Relatarea a fost făcută de colaboratorul Radio China, Dan Tomozei, și apare pe blogul său.

TOT DIN RELATAREA RADIO CHINA INTERNATIONAL ÎN LIMBA ROMÂNĂ:

Din delegaţia parlamentară română au făcut parte reprezentanţii ai PSD: Sorin Grindeanu (lider al delegaţiei), Mihaela Ciuciureanu, Daniel Suciu, Andrei Rizoiu, Marius Dunca, Gabriela Podaşcă, Daniel Florea, Adrian Solomon, Cristina Neamţu, Simona Bucura; PNL: Mircea Roşca, Florin Alexe, Mugurel Cozmanciuc, Dan Petrişor, Mihaela Andreianu, Gheorghe Tuţă, Paul Gheorghiu, Raul Stoica; PC: Alina Cazanacli, Vlad Mustăciosu, Cristian Cosmin, Cristinel Smadu; UNPR: Cezar Stancu, Alexandra Dobre, Cosmin Stănică, Andrei Cozariuc. De asemenea, secretarii de stat Octavian Predescu şi Mihaela Turcu au reprezentat Guvernul României.
Potrivit presei de limbă chineză, tinerii politicieni români, membri ai celor patru partide care formează coaliţia de guvernare, au avut ocazia să viziteze Shanghai, Zhenjiang, Changzhou şi Beijing, unde au discutat cu lideri politici şi administrativi locali. Discuţiile au fost axate pe tema relaţiilor politice şi economice, în provincia Jiangsu fiind vizitată o companie profilată pe construcţia de maşini agricole. De asemenea, în timpul prezenţei la Zhenjiang, delegaţia română a vizitat un parc tehnico-ştiinţific axat pe dezvoltarea noilor tehnologii energetice solare.

CINE E ALINA CAZANACLI

Alina-Cazanacli-1Alina Cazanacli, blonda lui Daniel Constantin, este în prezent secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Mai interesante sunt conexiunile blondei  Șefa tinerilor conservatori, originară din Drobeta Turnu Severin, este fiica lui Cristian Cazanacli, director la Porțile de Fier in vremea retehnologizărilor păguboase, și a derulat ea însăși afaceri cu „băieții deștepți”, scria presa locală din Mehedinți.

Acesta a fost demis de la Porțile de Fier în 2005 și s-a angajat imediat la Buzzman Industries, controlată de Nicolae Bogdan Buzăianu (foto), cel care în anii 90 reprezenta Van-Tech, una dintre companiile implicate în retehnologizările respective.

Buzăianu, unul dintre băieții deștepți din energie, a deschis ulterior mai multe firme prin care a cumpărat energie ieftină de la Hidroelectrica, operațiune ce a făcut obiectul unui al dosar penal, în care Codruț Șereș (fost ministrul conservator al Economiei) a fost condamnat la patru ani cu executare, iar Traian Oprea, la șase ani cu executare.

Alina Cazanacli, afaceri cu “băieții deștepți”

Imediat după terminarea facultății, Alina a lucrat ca asistent administrativ la cabinetul de avocatură SCP Dragoș și Asociații. Se ocupa, spune în CV, de gestionarea relațiilor cu clienții, contabilitate primară și asigurarea unui mediu de lucru plăcut.Fiica fostului director de la Porțile de Fier, deși are studii juridice, a urmat pasiunea pentru energie a tatălui. În 2003, când încă era studentă la Facultatea de Drept din Universitatea Nicolae Titulescu, București, ea a devenit patroană a Encaz SRL, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, locul de naștere al tinerei, scrie revista22.ro.

În 2007 a devenit administrator la Encaz, unde este asociat unic, și a trecut brusc la tranzacții pe piețele de energie PCCB și PZU.

Contracte de milioane de la stat

bogdan-nicolae-buzaianu-25798398
Encaz a avut șase angajați, dar a rulat afaceri de milioane de lei cu companii de stat și societăți celebre pe piața de energie autohtonă. Printre partenerii Encaz se numără Electrica SA și firmele mai multor “băieți deștepți” care au cumpărat ieftin de la stat și au vândut scump tot la stat: Buzzman Industries (din grupul firmelor controlate de Buzăianu), Transenergo Com SA, Petprod SRL, Alpiq Romindustries (tot în sfera de influență a lui Buzăianu).

Un parteneriat special a avut cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin (RAAN, care produce apă grea pentru centrale nucleare), Encaz fiind preferata Sucursalei Romag a RAAN în cazul procesării cărbunelui. În baza contractelor semnate între cele două societăți, Encaz vindea apoi energia obținută după procesarea cărbunelui pe instalațiile RAAN, mai scrie presa locală din Mehedinți.

Regia a intrat în insolvență în 2013, din cauza managementului defectuos, iar Encaz s-a înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 1,5 milioane de lei. În același an, o instanță a aprobat însă și intrarea în insolvență a firmei Alinei Cazanacli, Encaz SRL, iar RAAN s-a înscris și ea la masa credală a firmei, cu o aproape 90.000 de lei.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img