spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeȚările din grupul de la Vișegrad vor boicota mini summitul UE pentru...

Țările din grupul de la Vișegrad vor boicota mini summitul UE pentru migrație

-

Liderii ţărilor din Grupul de la Vişegrad (Ungaria, Republica Cehă, Polonia şi Slovacia) nu vor participa la mini-summitul privind migraţia care va fi organizat de Comisia Europeană duminică la Bruxelles, a anunţat joi premierul ungar Viktor Orban, transmit Reuters, AFP şi MTI.

La finalul unei reuniuni cu omologii săi polonez, ceh şi slovac, găzduită de Budapesta, Orban a menţionat că summiturile europene trebuie să fie organizate de Consiliul European – organismul decizional suprem al Uniunii Europene – şi nu de către Comisia Europeană.

”Înţelegem că există dificultăţi politice interne în unele ţări, dar asta nu poate duce la o grabă paneuropeană”, a subliniat şeful executivului ungar.

El a adăugat că migraţia va figura pe agenda reuniunii Consiliului European din 28-29 iunie şi cu acel prilej cele patru ţări din Grupul de la Vişegrad îşi vor prezenta punctele de vedere.

La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki a estimat că mini-summitul de duminică este ‘inacceptabil’. ”Noi nu vom participa, se doreşte reluarea unei propuneri pe care noi am refuzat-o deja”, a accentuat Morawiecki.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img