spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeOlanda împotriva binomului franco-german

Olanda împotriva binomului franco-german

-

Olanda „nu este favorabilă” propunerii franco-germane privind un buget al zonei euro, a afirmat joi, la Luxemburg, ministrul olandez al finanţelor Wopke Hoekstra, informează AFP.

- Reclama -

„În ceea ce priveşte o capacitate fiscală sau un buget pentru zona euro, se pune o problemă: ce gen de problemă rezolvă aceasta? Acest lucru nu este clar pentru noi şi nu suntem favorabili” (unei asemenea propuneri)”, a declarat el la sosirea sa la o reuniune cu omologi din zona euro.

„Este util să studiem” ideile Franţei şi Germaniei pentru reformarea zonei euro, în care „există elemente foarte bune”, a adăugat el totuşi.

Cancelarul federal german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au convenit marţi asupra mai multor propuneri în vederea reformării Uniunii economice şi monetare, printre care un buget al zonei euro, care ar urma să se ridice la mai multe zeci de miliarde de euro.

Aceste propuneri trebuie să fie studiate în seara de joi de miniştrii de finanţe ai celor 27 de ţări din UE, exceptând Marea Britanie, reuniţi la Luxemburg, înainte de a fi prezentate şefilor de stat şi de guverne din UE în timpul summitului european care va avea loc la Bruxelles în 28-29 iunie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...