Tăriceanu se bucură de scandalul din PSD

0
183

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, referitor la frământările din interiorul PSD, că nu este un lucru pe care să îl deranjeze, ba chiar se bucură când vede că există plurarism de opinii şi că orice partid democratic are şi momente în care există nemulţumiri, transmite Mediafax.

„Nu ştiu dacă este bine să vorbim de un scandal, poate nişte frământări. Cred că orice partid democratic are şi momente în care poate anumite frământări sunt mai vizibile. Acest lucru nu poate să ne deranjeze, poate doar să ne bucure că vedem că există pluralism de opinii”, a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă parteneriatul PSD-ALDE depinde de preşedinţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului, Tăriceanu a răspuns că „în ciuda tuturor prezicerilor prăpăstioase”, colaborarea dintre PSD şi ALDE a supravieţuit în bune condiţii.

„Dinainte de alegerile din 2016 noi am stabilit o colaborare care să meargă inclusiv pe ideea unei coaliţii care să susţină un Guvern şi după cum vedeţi în pofida tuturor prezicerilor prăpăstioase această colaborare a supravieţuit în mult mai bune condiţii faţă de cum probabil v-aţi fi aşteptat”, a precizat liderul ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este dispus oricând să găsească soluţii pentru a calma situaţia generată de conflictul cu Gabriela Firea, spunând că, în condiţiile în care partidul luptă pe toate fronturile, este greu de înţeles de ce apar atacuri din formaţiune.