spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăDezvaluiriTăriceanu dezvăluie că există înţelegeri între judecători şi SRI

Tăriceanu dezvăluie că există înţelegeri între judecători şi SRI

-

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că ÎCCJ trebuie să îşi asume desecretizarea protocoalelor, cerând public CSM să socoată la lumină declaraţiile de confidenţialitate semnate de judecători prin care informaţiile de la SRI nu erau puse la dispoziţia avocaţilor apărării.

- Reclama -

„Ar trebui să vorbim şi despre protocoalele cu Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, care nu au ieşit la suprafaţă. (…) Protocolul dintre DNA şi SRI a ieşit la lumină nu datorită acţiunii oamenilor legii, în speţă a procurorilor, ci datorită deciziei conducerii SRI. Când vorbim despre protocoalele încheiate cu Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie văd un fel de demers care nu mi se pare foarte normal pentru că Înalta Curte vrea să se adreseze CSM care să îi dea aprobarea. (…) Cred că trebuie demarat de urgenţă acest proces de Înalta Curte, să îşi asume responsabilitatea de a desecretiza aceste protocoale. (…) Dacă am fi aşteptat după Parchet, după taica Lazăr, după doamna Kovesi, probabil că în 2040 am fi ajuns la liman să aflăm care este adevărul”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

- Advertisement -

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a fost constituit un „mecanism teribil opresiv împotriva cetăţenilor”.

„(…) acum se tem. Acest este şi motivul pentru care văd aceste încercări de temporizare, muşamalizare a lucrurilor. Lucrurile trebuie duse mai departe”, a spus Tăriceanu.

- Advertisement -

Preşedintele Senatului a cerut CSM să scoată la lumină declaraţiile de confidenţialitate semnate de judecători.

„Adresez public o solicitare CSM, am să o fac şi în scris, pentru a scoate la lumină declaraţiile de confidenţialitate pe care le-au dat judecătorilor să le semneze şi care prevedeau ca informaţiile primite de la SRI, în dosarele pe care le judecau, să nu fie puse la dispoziţia avocaţilor apărării. Pe lângă protocoale (…) este şi acest lucru care este foarte important şi care trebuie adus la lumină. Aceste angajamente de confidenţialitate trebuie să dispară. Nu au ce să caute într-o justiţie europeană, modernă şi care să respecte drepturile cetăţenilor”, spus Tăriceanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img