spot_img
6.1 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeSute de oameni au protestat la Spitalul Județean din Satu Mare după...

Sute de oameni au protestat la Spitalul Județean din Satu Mare după moartea unui tânăr de 31 de ani

-

Circa 200 de sătmăreni au participat duminică seară la o acțiune de protest desfășurată în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare după moartea unui tânăr de 31 de ani, scrie portalsm.ro.

- Reclama -

protest-spirtal5Protestatarii purtau pe figură măști medicale pe care se putea citi, printre altele: ”UPU Ucide!”, ”Corupția Ucide!”, ”Incompetența Ucide!”.

Cei prezenți la protest au depus câte o candelă aprinsă la un altar amenajat ad-hoc lângă intrarea în UPU.

protest-spirtal2”O parte a prezenței noastre aici este un proces comemorativ pentru cei care și-au pierdut pe cineva drag aici, și vă garantez că toți au un astfel de caz, s-au lovit de un caz de malpraxis sau de indolență a unor medici. Nu băgăm în aceeași oală pe nimeni, nu spunem că toți medicii sunt de vină. Avem un caz recent al unui tânăr, care din punctul nostre de vedere, și e împărtășit și de unele cadre medicale, s-a făcut un malpraxis. Urmează să se decidă de comisiile de disciplină dacă am avut dreptate sau nu. Dorim să aflăm adevărul despre moartea acestui tânăr a cărui nume nu pot să vi-l dau din cauza familiei care dorește să păstreze anonimatul. Acel tânăr este încă legat de aparate, dar este declarat decedat din data de 20, ora 23:30”, afirmă unul dintre cei care a inițiat protestul.

”Am venit să tragem un semnal de alarmă împotriva nepăsării, împotriva tăcerii, împotriva indolenței. Rezultatul imediat și rezultatul concret este să aflăm adevărul despre situația cazului concret pentru care ne-am mobilizat. Pe termen mediu și lung sperăm să îmbunătățim spiritul civic al sătmărenilor”, a declarat un alt protestatar.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img