spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăDezvaluiriCondamnări cu executare în dosarul Laszlo Borbely: Liderul UDMR a scăpat deoarece...

Condamnări cu executare în dosarul Laszlo Borbely: Liderul UDMR a scăpat deoarece Parlamentul a refuzat de 2 ori începerea urmăririi penale

-

Szepessy Szabolcs, consilierul personal al fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely și doi oameni de afaceri, Ioan Ciocan, administrator al Lescaci Com SRL Negrești Oaș, județul Satu Mare, respectiv Anton Petru Molnar, administrator al Azimut Com SRL Acăţari, județul Mureș, au fost condamnați definitiv la pedepse cu executare de Curtea de Apel Oradea în dosarul fostului ministru UDMR, Laszlo Borbely, care însă nu a putut fi anchetat și judecat în urma votului negativ al Parlamentului, scrie ebihoreanul.ro.

- Reclama -

Cei trei au fost trimiși în judecată în 2014 de procurorii DNA Oradea pentru fapte de corupție în dosarul în care a fost cercetat și fostul ministru al Mediului, actualul deputat Borbely Laszlo, scăpat însă de anchetă după ce Camera Deputaților a respins de două ori, ultima dată în martie 2015, cererea procurorilor DNA de încuviinţare a începerii urmării penale a acestuia.

În cazul lui Ciocan, inculpat pentru cumpărare de influență, procurorii DNA au reținut că, în 2011, i-a remis lui Borbely, prin intermediul lui Szepessy Szabolcs – acuzat la rândul lui de complicitate la cumpărare de influență – foloase necuvenite constând în renovarea și utilarea unui apartament în valoare de 80.952 lei.

În aceeași perioadă, spunea DNA, Anton Molnar, inculpat tot pentru cumpărare de influență, i-a remis lui Borbely foloase necuvenite constând în reamenajarea și extinderea unui alt imobil, în valoare de 112.199 lei.

În schimbul banilor, cele două firme au beneficiat de contracte având ca obiect lucrări hidrotehnice: Lescaci Com – 19 lucrări în valoare de 295.037.846 lei (inclusiv TVA), iar Azimut Com – 3 contracte plus alte două contracte de lucrări în subantrepriză cu Lescaci Com.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...