spot_img
22.3 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeSute de arestări în Rusia după manifestațiile de protest de ziua lui...

Sute de arestări în Rusia după manifestațiile de protest de ziua lui Putin

-

Poliția rusă a arestat peste 100 de persoane în mai multe orașe, în urma unor proteste prin care opoziția a marcat ziua de naștere a președintelui Vladimir Putin, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

La Moscova, în Piața Roșie, polițiștii au reținut pentru scurt timp câteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. În alte 25 de localități, potrivit organizației neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestate 139 de persoane. Un martor a declarat agenției Reuters că forțele de ordine au arestat cel puțin 10 protestatari.

Manifestanții și-au exprimat sprijinul pentru Alexei Navalnâi, care execută o pedeapsă de 20 de zile de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind întrunirile publice.

Navalnâi intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Rusia, în martie anul viitor, deși comisia electorală centrală a declarat că nu are acest drept, din cauza unei condamnări anterioare la închisoare, cu suspendare.

Putin — acum în vârstă de 65 de ani, din care în ultimii 18 a dominat scena politică din Rusia — nu și-a anunțat încă oficial candidatura pentru al patrulea mandat de președinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img