spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriSusținător DNA face praf protestele la legile Justiției: Dau foc la orice...

Susținător DNA face praf protestele la legile Justiției: Dau foc la orice idee de justiție taman justițiarii înaintea pesedeului. Mai e cineva întreg la cap în țara asta?

-

Ne scandalizam pt niste modificari la legile justitiei. Ok, netransparent, pe fast forward, motiv de ingrijorare. Dar parol, n-am vazut nicio modificare cu adevarat scandaloasa in ultima varianta circulata zilele trecute, inteleg ca aia cea mai controversata e un copy paste dintr-un articol de Constitutie. Pe bune, n-am auzit pe nimeni specialist pe subiect sa zica convingator, articolul cutare e catastrofal pentru ca… (nu, nu pentru ca e copy paste din Constitutie)., comentează pe facebook Ana Otilia Nuțu de la Expert Forum, organizație care până de curând critica proiectele legile justiției.

- Reclama -

Ana Otilia Nuțu era cunoscută până de curând ca o susținătoare a DNA.

POSTAREA ANEI OTILIA NUȚU:

Mai e cineva normal in tara asta sau am luat-o toti razna?
Ne scandalizam pt niste modificari la legile justitiei. Ok, netransparent, pe fast forward, motiv de ingrijorare. Dar parol, n-am vazut nicio modificare cu adevarat scandaloasa in ultima varianta circulata zilele trecute, inteleg ca aia cea mai controversata e un copy paste dintr-un articol de Constitutie. Pe bune, n-am auzit pe nimeni specialist pe subiect sa zica convingator, articolul cutare e catastrofal pentru ca… (nu, nu pentru ca e copy paste din Constitutie). In rest, unele chestii so-so, altele poate proaste (aka stupide mai curand decat altceva), dar fara sa fie catastrofale (aka nu se desfiinteaza DNAul), unele chiar bune (da, da, dintre alea propuse de UNJR, cele pentru inlaturarea securismelor din justitie). E bine sa fim vigilenti, am mai vazut in alte legi modificari aparute pe ultima suta de metri in votul din plen din camera decizionala, dar totusi, nimic sa ne dam foc la camasa deocamdata ca in iarna cu OUG13, daca protestam si cand e cazul, si cand nu, n-o sa mai dea nimeni doi bani pe ce zicem, ca in povestea cu Petrica si lupul.

In fine, lumea protesteaza. Ok, macar pt topaiala fiscala merita (si ca PSD e oricum ciuma rosie, daca n-ati observat stand cu ochii pe „justitie”, au desfiintat anul asta cam toate mecanismele de buna guvernare, de la Curtea de Conturi si ANRE la transferurile bugetare catre primarii si numirile in companiile de stat, desi ma indoiesc ca astea au scos lumea in strada). Primarita toarna gaz peste foc si pune de-un iarmaroc fix in locul de proteste. Enervant, desigur, dar nici cat sa ne luam la cafteala (in orice protest, vor exista agitatori, tineti-va departe de ei – s-a intamplat si iarna trecuta, dar lumea a reactionat bine atunci). Primarita da inapoi, dar tot agresiva cum ii e Firea si anunta plangeri penale. Ca sa nu ne lasam mai prejos, anunta si unii din piata plangeri penale contra primaritei.
Peste toate astea se suprapune imaginea noilor eroi ai luptei civice anticoruptie, in special un mare jurnalist care acum cativa anisori era fix pe partea ailalta a baricadei si vedea sorosisti in cei care ies in strada si in ONGisti. Cum avem memorie scurta, e suficient ca omul sa se puna cu o goarna in fata si gata, ne gasiram lider, hai cu statul de drept, huo coruptilor!

Pe bune, mai e cineva intreg la cap in tara asta? Nu de alta, dar am impresia ca dau foc la orice idee de justitie taman justitiarii inaintea pesedeului. Macar mai usor cu plangerile alea penale pe scari…

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...