Bătrânul bătut de locotonentul lui Mălin Bot NU a fost SECURIST/ Unul din propagandiștii protestului, Lucian Mîndruță, sugerează că acesta ar fi, de fapt, nebun

0
215

Niste indivizi raspandesc informatia in online ca batranul agresat ieri este fost sef de securitate (si ca si-ar fi pierdut statia de transmisie la protest 😀, prin care dadea informatii). I-au dat si nume. Sustin ca este Pavel Badea, locotenent colonel la Departamentul de Securitate al lui Ceausescu. Informatia a fost sharuita deja pe zeci de conturi, pana diseara va ajunge la mii de oameni. Ceea ce este foarte grav fiindca, din nou, se manipuleaza.Barbatul se numeste Nicolae Tiurbe, sustine ca e medic imunolog, specializat pe medicina nucleara. Numele acestuia apare si in cercetari publicate pe site-ul Academiei Romane. Bine-nteles, toata cariera acestui om nu se compara cu activitatea asa zis civica a individului care l-a batut si care la 45 de ani e deja pensionat…, scrie jurnalista Ana Maria Roman pe facebook.

UPDATE, CITIȚI ȘI: Locotenentul lui Mălin Bot l-a lovit cu boxul pe bătrânul din Piața Victoriei: AMENDĂ DE 1000 LEI

Bătrânul a fost bătut de Sandy Matei (foto), locotenentul lui Mălin Bot.

Între timp unul din propagandiștii protestului fostul jurnalist Lucian Mîndruță sugerează că bătrânul ar fi nebun.

POSTAREA JURNALISTEI:

As vrea sa adaug ceva. Jurnalistii care fac „analiza” pe incident omit (intentionat sau din necunoastere) urmatoarele lucruri:

1. Tiurbe discuta cu jandarmii cand a fost intrerupt de protestatarul care il filma si transmitea in direct imagini cu el pe online. Batranul s-a enervat si l-a injurat. Agresivitatea verbala este de condamnat insa:

– Conform legii, cetatenii Romaniei au dreptul la imagine si viata privata. Adica nu ai dreptul sa faci publice imagini cu ei daca nu isi dau acordul (atata timp cat nu comit vreo infractiune) Chiar si daca sunt pe spatiul public. Asadar daca omul nu voia sa fie filmat, trebuia lasat in pace. Prin hotararea ICCJ – Facebookul reprezinta spatiu public.

2. Batranul incearca sa scape de protestatar, ii intoarce spatele si pleaca. El insa il urmareste cu camera pe drum, il jigneste inapoi, il striga, ii soune imperativ: „uita-te la mine cand vorbesc cu tine!!” Poftim? Este dreptul fiecaruia de a merge pe strada si de a refuza sa intre in dialog cu cineva. Nu e nimeni obligat sa raspunda la intrebari. Agasarea cuiva in acest fel se numeste hartuire (Art 208, cod penal)

3. Batranul se satura si da cu rucsacul. Da, a gresit. Trebuia sa grabeasca pasul si sa il lase in pace, un om sanatos la cap nu te urmareste pe strada cu camera. Insa cedeaza, da cu rucsacul si in schimb i se sparge arcada. In dosarele penale cu infractiuni de lovire, solutiile se dau in functie de TOATE aceste elemente plus… expertizele medico-legale. Inteleg ca protestatarul nu a suferit nicio rana in urma „altercatiei”

Repet, batranul nu e pesedist, asa cum spun niste jurnalisti moralisti, din surse sigure, pe blog. Jurnalistul Gerhald Ernst a avut curiozitatea sa verifice informatiile si a realizat azi un interviu cu el care va fi difuzat diseara la Antena3.

Later edit: unii spun ca e tehnician in medicina nucleara si nu medic. Noua asa ne-a spus batranul. Nu avem cum sa verificam acum la institutii. Am atasat si postarea care explica acest lucru. Oricum, ideea era ca nu il cheama Pavel Badea. Ce ocupatie a avut… Conteaza ma putin.

POSTAREA LUI LUCIAN MÎNDRUȚĂ:

Fake news: batranul lovit in Piata Victoriei nu a fost securist, dupa mai multe surse.

E doar un om cu mai multe probleme, despre care nu e decent sa vorbim.

Sigur ca era o explicatie spectaculoasa sa fi fost un smecher in Secu. Si la fel de sigur e ca violenta nu poate fi justificata cu nimic.

Dar nu e adevarat.