spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalize"Sunt naiv": Ministrul de externe maghiar cu Aurescu afirmă că România a...

„Sunt naiv”: Ministrul de externe maghiar cu Aurescu afirmă că România a îndeplinit condițiile de intrare în Schengen

-

Experienţa Ungariei este că la graniţa cu România nu există presiune migraţionistă, toate argumentele sunt în favoarea faptului că Bucureştiul a îndeplinit condiţiile aderării la spaţiul Schengen – a declarat marţi ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat emis de minister, în cadrul conferinţei de presă ţinute în comun, la Budapesta, cu omologul său român, Bogdan Aurescu, ministrul a declarat, răspunzând la întrebarea unui jurnalist: condiţiile prealabile ale aderarării României la spaţiul Schengen sunt stipulate clar în legislaţie, deci aderarea nu este o problemă politică, ci una practică. 

“Decizia nu trebuie adoptată pe baza unei ficţiuni ştiinţifice, ci în urma unei analize fondate pe fapte (…) Nu ne place să abordăm astfel de probleme pe baze ideologice şi politice” – a precizat el. 

Szijjártó a adăugat: experienţa Ungariei este că la graniţa cu România nu există presiune migraţionistă, toate argumentele sunt în favoarea faptului că Bucureştiul a îndeplinit condiţiile. 

“Nu pot decât să sper că nu numai aderarea României la Schengen, ci toate problemele din Uniunea Europeană în general vor fi soluţionate pe baza faptelor şi a performanţei reale. Sunt naiv, desigur, pentru că, dacă ar fi fost aşa, Ungaria ar fi primit deja acces la toate fondurile europene” – a declarat ministrul.

Răspunzând la o întrebare, şeful diplomaţiei ungare a menţionat: unii politicieni din UE spun deja că sancţiunile împotriva Rusiei nu au fost menite să pună capăt războiului din Ucraina, ceea ce dovedeşte că aceste măsuri nu funcţionează şi că este timpul să fie revizuite.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img