spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeLavrov s-a întâlnit cu Scholz și Macron în Bali

Lavrov s-a întâlnit cu Scholz și Macron în Bali

-

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că, în marginea summitului G20, a avut scurte conversații cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz cu privire la modalitățile de gestionare a conflictului din Ucraina.

- Reclama -

După participarea la summitul G20, Lavrov a declarat presei că țările lumii a treia sunt conștiente de faptul că acest proces „este împiedicat de Ucraina, care, printre altele, prin decretul [președintelui Vladimir] Zelensky a interzis negocierile cu Rusia”.

„Nu trebuie să răspundem la această întrebare, așa cum am afirmat, de fapt, în scurtele conversații de astăzi cu președintele Macron și cancelarul Scholz”, a spus Lavrov.

El a mai menționat că nimeni, „cu excepția Occidentului și a sateliților săi cei mai apropiați”, nu s-a alăturat sancțiunilor anti-ruse.

„Toate țările lumii a treia, ori de câte ori abordează acest subiect – și este imposibil să nu se abordeze, pentru că Occidentul face o prioritate încorporarea afacerii ucrainene în orice discuție – fac apel la un acord de pace și la un acord ca cât mai curând posibil”, a adăugat Lavrov.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img