spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeSuedia elimină toate restricțiile chiar dacă anunță că rata de contagiune va...

Suedia elimină toate restricțiile chiar dacă anunță că rata de contagiune va rămâne ridicată: Omicron e un pericol mic

-

Guvernul suedez a anunţat joi că din 9 februarie va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate şi unui pericol mai mic reprezentat de varianta Omicron, relatează EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum Danemarca, care a eliminat restricţiile în urmă cu două zile, sau Finlanda care va renunţa la restricţii de-a lungul acestei luni, în timp ce Norvegia a ridicat deja toate restricţiile.

„A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămâne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă”, a declarat la o conferinţă de presă şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson.

Când a prelungit restricţiile la sfârşitul lui ianuarie, Andersson deja anunţase 9 februarie ca posibilă dată pentru eliminarea definitivă a acestora.

La fel ca în Danemarca, COVID-19 nu va mai fi considerată o boală „critică” pentru societatea suedeză.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...