spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeFacebook s-a prăbușit: A pierdut 200 miliarde de dolari

Facebook s-a prăbușit: A pierdut 200 miliarde de dolari

-

Cu 23% s-au prăbuşit în şedinţa after-hours de miercuri acţiunile Meta (FB), cea care deţine platforma de socializare Facebook, după ce compania a anunţat estimări mai slabe decât se aşteptau analiştii, dând vina pe modificările aduse de Apple în materie de confidenţialitate şi pe concurenţa crescută pentru utilizatori din partea unor rivali precum TikTok. Astfel, pentru prima oară în istorie, utilizatorii activi zilnici la nivel global ai Facebook au scăzut de la 1,93 mld. la 1,929 mld, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

Meta a afirmat că s-a confruntat cu lovituri din cauza modificărilor aduse de Apple Inc. (AAPL.O) la sistemul său de operare în ceea ce priveşte confidenţialitatea, care au îngreunat pentru branduri targetarea şi măsurarea reclamelor pe Facebook şi Instagram. De asemenea, a citat probleme macroeconomice, cum ar fi întreruperile lanţului de aprovizionare, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Gigantul tehnologic în vârstă de 18 ani, care se confruntă, de asemenea, cu presiuni din partea unor platforme precum TikTok şi YouTube de la Google, a afirmat că se aşteaptă la o încetinire a creşterii veniturilor în următorul trimestru, din cauza unei concurenţe sporite.

Prăbuşirea acţiunilor Meta după orele de tranzacţionare a vaporizat 200 de miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă. Compania a ajuns la 887 mld. dolari.

Meta, proprietarul celei de-a doua platforme de anunţuri digitale din lume, după Google, a avertizat anterior că afacerea sa de publicitate se va confrunta cu o „incertitudine semnificativă” în trimestrul al patrulea.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...