spot_img
30.4 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinAgenții secreți ai lui Călin Georgescu CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

Agenții secreți ai lui Călin Georgescu CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

De Andrei Badin

- Reclama -


În 2011, președintele de la aceea vreme Traian Băsescu ieșea într-un interviu la B1 cu un atac dur la Regele Mihai: A fost sluga rușilor! Probabil interviul lui Băsescu a creat cam aceleași reacții ca cel recent acordat de Călin Georgescu la Antena 3 despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.

Mai apoi s-a aflat că Băsescu, un cititor atent nu numai de „biblioteci” cu multe grade, era și un „traducător” bun de sondaje. Cercetări sociologice care indicau atunci că în ochii boborului Ion Antonescu era un erou, iar Regele Mihai încă nu era cunoscut prea bine de popor. Deci Băsescu în stilul lui caracteristic a exploatat situațiunea. Cinic, dar în politică ce e oare corect?

Am citit „știrile” explozive despre interviul lui Călin Georgescu. Mai apoi m-am uitat la înregistrarea interviului și am avut un deja-vu. Domnul Georgescu a exploatat la fel ca și Băsescu sondajele. În ochii românilor pe drept sau nedrept, Ion Antonescu este un „erou”. În ochii unor români- nu puțini din păcate, Zelea Codreanu nu este neapărat un erou, dar în general este privit pozitiv. Nu îmi plac nici una din abordări, dar dacă asta cred românii pot face eu ceva?

Putem evident în bula noastră de pe Facebook sau/și din presă să ne enervăm, să…, dar…Am putea face de exemplu o istorie a „istoriografiei românești”: de la naționalismul jucat de Ceaușescu care a exploatat la maxim mitul Antonescu până la tăcerea istoricilor de prestigiu după 1989. Ca urmare suntem în ceață și o dezbatere profesionistă pe istoria noastră ar fi necesară. Cum aceasta nu există Băsescu, Georgescu, Ionescu, Popescu, Grigorescu și alții se pot urca pe mitul Antonescu și pe simpatia unora față de Codreanu.

Iar miturile nu le poți distruge prin mesaje isterice. Riști efectul contrar și în realitate „supărații” pe afirmațiile lui Călin Georgescu i-au devenit cei mai buni „avocați’.

Mesajele lui într-un interviu cu o audiență limitată au ajuns astfel la mulți, dintre care o mare parte cred în „mitul Antonescu” și în semi-eroul Codreanu. Iar pe fondul sondajelor care indică că peste 60% dintre români vor un partid naționalist și au nemulțumiri față de UE avem, de fapt, niște agenți de fapt extrem de buni pentru Călin Georgescu.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...