spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightSUA pregătesc un plan anticorupţie în Europa Centrală şi de Est

SUA pregătesc un plan anticorupţie în Europa Centrală şi de Est

-

Ambasadele Statelor Unite din ţări central şi est-europene elaborează un plan de acţiune pentru susţinerea eforturilor anticorupţie în respectivele state, premierul Ungariei, Viktor Orban, denunţând „presiuni” şi convocându-l pe însărcinatul cu afaceri american, relatează agenţia ungară MTI, citată de Mediafax.
Sarah Sewall, subsecretarul de Stat american responsabil de Securitate civică, Democraţie şi Drepturile omului, a anunţat, potrivit MTI, că ambasadele Statelor Unite din ţări central şi est-europene elaborează un plan de acţiune pentru susţinerea eforturilor anticorupţie în respectivele state.

„Nimeni din Ungaria nu este fericit că ţara noastră, alături de numeroase alte ţări au fost declarate de Statele Unite câmp de operaţiuni”, a reacţionat premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban.

- Advertisement -

„Guvernul Ungariei încearcă să afle dacă acest plan are vreo legătură cu negocierile privind Acordul de liber-schimb UE-SUA. Dacă cineva vrea să coopereze cu Ungaria, noi suntem deschişi. Nu este nevoie să facă presiuni şi să cheltuiască bani în spatele nostru …, suntem pregătiţi să cooperăm cu oricine pentru o cauză bună”, a adăugat Orban.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img