spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăBasarabiaDorin Chirtoacă: Negocierile pentru formarea unui guvern pro european în impas

Dorin Chirtoacă: Negocierile pentru formarea unui guvern pro european în impas

-

Negocierile privind formarea unei noi coaliții de guvernare în Republica Moldova au intrat în impas, a anunțat vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, după o nouă rundă de discuții care a avut loc marți între reprezentanții formațiunilor proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie, transmite Agerpres.
Liderul liberal, citat de Jurnal.md, nu a explicat însă care sunt problemele care au provocat acest impas, în timp ce reprezentanții Partidului Liberal Democrat (PLDM) au refuzat să comenteze situația.

Anterior, liberalii au propus viitorilor colegi de coaliție să împartă portofoliile în baza unui principiu european. Adică, prima funcție să fie aleasă de formațiunea care a obținut cele mai multe mandate, apoi cea de-a doua și a treia funcție să le revină partidelor cu mai puține voturi și tot așa până la epuizarea posturilor.

- Advertisement -

Inițiativa liberalilor a fost privită sceptic de reprezentanții Partidului Democrat (PD), care consideră că un astfel de model va fi acceptat numai la partajarea ministerelor, nu și la partajarea celor mai înalte funcții în stat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img