spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightScheletele din dulapul Ministrului Educației

Scheletele din dulapul Ministrului Educației

-

Cei doi au contribuit la un fals în interes public, a spus președintele Traian Băsescu miercuri dimineață înainte ca noul guvern Ponta IV să fie investit oficial. Cei doi miniștri indicați de Băsescu sunt ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, și ministrul învățământului, Sorin Câmpeanu. Dacă despre Liviu Pop opinia publică are informațiile necesare pentru unii a surprins alăturarea lui Sorin Câmpeanu. Are schelete în dulap noul ministru al Educației? Despre ce e vorba?

base2ministri

- Advertisement -

Sorin Câmpeanu este secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Numirea sa a fost făcută în mijlocul scandalului cu plagiatul premierului Ponta, în iunie 2012, când Liviu Pop pentru a-l scăpa pe șeful său de probleme a mărit numărul de membri ai Consiliului de la 21 la 44. Și, pentru ca totul să fie în ordine, l-a desemnat pe Câmpeanu secretar general, adică să aibă grijă să nu se întâmple nimic. Câmpeanu este membru al Partidului Conservator.

Numele lui Câmpeanu apare și în alt scandal legat de educație. Este vorba de modificarea prin Ordonanță de Urgență a Legii Învățământului, care a dus la numeroase proteste din partea studenților și profesorilor.  Printre cei puțini care au sărit de partea Guvernului Ponta a fost… Sorin Câmpeanu în calitatea sa de rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor.

Luând în considerare aspectele menţionate, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la o serie de critici neîntemeiate aduse prevederilor OUG nr. 49/2014, aspecte care pot afecta grav prestigiul internaţional al învăţământului superior românesc, cu posibile repercursiuni asupra recunoaşterii diplomelor. Regretăm în egală măsură existenţa acelor mesaje critice care trădează intenţii politicianiste, demonstrând din păcate o lipsă de interes şi de preocupare pentru situaţia învăţământului universitar, prin necunoaşterea sau prin ignorarea problemelor reale cu care se confruntă învăţământul superior

- Advertisement -

S-a aflat mai apoi că Sorin Câmpeanu a vorbit ilegal în numele universităților de țară. Dar cine a trebuit să noteze a notat. Mai precis Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Acesta a refuzat să reclame la CCR neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență pentru modificarea Legii Învățământului invocând….declarația lui Câmpeanu în calitate de președinte al Consiliului Rectorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img