spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeSUA a oprit exporturile de cipuri către China. Replica Chinei: Firmele americane...

SUA a oprit exporturile de cipuri către China. Replica Chinei: Firmele americane vor pierde 18% din piața internațională și 37% din venituri, urmând să fie lichidate între 15.000 și 40.000 de locuri de muncă cu înaltă calificare

-

SUA au aprobat Legea privind cipurile și știința 2022, prin care obligă firmele de profil să renunțe la piața chineză. Proiectantul de cipuri NVIDIA a declarat că oficialii SUA au cerut sistarea exporturilor spre China a două tipuri de cipuri de înaltă tehnologie, folosite în inteligență artificială, transmite Radio China.

- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat că acțiunea SUA afectează lanțul global industrial și cel de furnizare, fiind un gest tipic în cadrul „hegemoniei tehnologice”.

China este cea mai mare piață de cipuri din lume. Potrivit estimărilor făcute de Grupul de Consultanță The Boston, dacă SUA vor interzice complet exportul de semiconductori în China, firmele americane vor pierde 18% din piața internațională și 37% din venituri, urmând să fie lichidate între 15.000 și 40.000 de locuri de muncă cu înaltă calificare, mai spune Radio China.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...