spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizePremierul sârb în zonele sârbești din Kosovo: Vom fi mereu alături de...

Premierul sârb în zonele sârbești din Kosovo: Vom fi mereu alături de poporul nostru

-

Premierul sârb Ana Brnabić a efectuat luni o vizită în Kosovo și Metohia, care și-a început-o la Centrul multimedia din Kosovska Mitrovica, unde a fost întâmpinată de primarul Milan Radojević, reprezentanții Listei Sârbe Goran Rakić și Igor Simić, precum și un număr mare de cetățeni cu drapele ale Serbiei și pancarte de sprijin.

- Reclama -

Premierul Ana Brnabić a menționat cu acest prilej că Serbia va fi întotdeauna alături de poporul său din Kosovo și Metohia.

„Sunt foarte fericită și onorată că sunt în Kosovo. Doresc de aici, din Kosovo și Metohia, să transmit un mesaj clar, un mesaj de pace, stabilitate și toleranță, precum și mesajul președintelui Serbiei, Aleksandar Vučić, că vom fi mereu alături de poporul nostru din Kosovo”, a spus Brnabić, adresându-se celor adunați în clădirea Centrului multimedia din Kosovska Mitrovica, menit copiilor pentru a se educa în domeniul tehnologiilor informaționale.

Ea a menționat că despre tot ceea ce contribuie asupra păcii și stabilității și unei poziții mai bune a poporului sârb în Kosovo, Serbia este pregătită să discute și să fie la masa de negocieri, adăugând că, în acest moment, cel mai important lucru este înființarea Comunității Comunelor Sârbești.

„Sunt importante și compromisurile, dacă sunt în interesul păcii și stabilității și dacă asigură o viață mai bună pentru poporul nostru din Kosovo și Metohia. Președintele Aleksandar Vučić a reușit să mențină cărțile de identitate sârbe în Kosovo și Metohia în baza acordului semnat de Borko Stefanović cu Edita Tahiri, iar acest lucru le ușurează viața poporului nostru”, a spus Brnabić.

„Trebuie să insistăm și să apelăm la statele membre UE și la instituțiile europene să insiste asupra implementării integrale a Acordului de la Bruxelles, pentru că ele sunt garanțiile acestui acord și trebuie să vedem înființarea Comunității Comunelor Sârbești cât mai repede posibil”, a spus Brnabić. 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...