spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeStatul român este beneficiarul principal al creșterii facturilor la gaz

Statul român este beneficiarul principal al creșterii facturilor la gaz

-

Statul român este beneficiarul principal al creșterii facturilor la gaz, acesta urmând a încasa în 2022 impozite și taxe de 2,7 miliarde de euro, o sumă de peste 5 ori mai mare decât cea încasată în 2021, estimează Asociația Energia Inteligentă (AIE), confirmând informațiile publicate de Profit.ro. Suma estimată de AEI echivalează „cu creșterea impozitelor și taxelor pentru români în medie cu 150 euro/an/cetățean”.

Asociația amintește că statul suprataxează încă din anul 2013 orice creștere de preț ale producătorilor de gaze (nu și pe cele ale producătorilor de energie electrică sau furnizorilor). „În momentul de față prețurilor producătorilor de gaze care depășesc 85 lei/MWh le este aplicată o taxă de 80% ! Asta după ce se aplică pentru aceleași gaze, impozitarea normală, redevență, acciză, tarife de licențiere, tarife de autorizare etc”, precizează Asociația.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...