spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeCetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai pot...

Cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai pot intra fără viză în SUA

-

În urma deciziei autorităţilor din Statele Unite ale Americii, cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai sunt scutiţi de obligaţia de a obţine o viză, scrie în ediţia online de joi a cotidianului maghiar transilvănean „Krónika”.

Potrivit articolului – care se bazează pe informaţii apărute pe un blog de călătorii în limba maghiară -, autorităţile americane permit obţinerea unei vize ESTA (Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei) doar cetăţenilor maghiari născuţi pe teritoriul actual al Ungariei.

Potrivit ziarului, decizia ar fi fost luată deja în luna februarie a anului trecut, însă nu a atras atenţia, întrucât în urma restricţiilor de călătorie impuse de Statele Unite ale Americii din cauza epidemiei de coronavirus, cetăţenilor statelor Schengen nu li s-a permis, oricum, intrarea în S.U.A. – timp de luni întregi.

Serviciul consular al Ministerului de Externe din Ungaria atrage atenţia asupra acestei decizii a autorităţilor americane, pe pagina sa de internet, într-o notă de informare privind condiţiile de intrare şi şedere în Statele Unite ale Americii, scrie “Krónika”.

Dacă cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei doresc să călătorească în S.U.A., aceştia trebuie să solicite o viză – chiar şi în cazul în care locuiesc în Ungaria de ani de zile sau de decenii întregi. Maghiarii care locuiesc în România pot face asta numai la misiunea diplomatică americană din Bucureşti; la ambasada din Budapesta sunt primiţi doar cetăţenii maghiari care au domiciliul în Ungaria şi trăiesc acolo.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...