spot_img
22 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeSri Lanka a suspendat vânzarea de combustibili către populație

Sri Lanka a suspendat vânzarea de combustibili către populație

-

Sri Lanka a suspendat vânzarea de combustibili către populație, în contextul în care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii zeci de ani, informează BBC.

- Reclama -

Astfel, pentru următoarele două săptămâni, doar autobuzele, trenurile și vehiulele pentru servicii medicale sau transport de alimente vor avea dreptul să alimenteze cu carburant.

- Advertisement -

Școlile din zonele urbane s-au închis, iar autoritățile le-au transmit celor 22 de milioane de cetățeni să lucreze de acasă.

Luni, guvernul a anunțat că cetățenii nu vor mai avea dreptul să cumpere carburanți până pe 10 iulie. Bandula Gunewardena, purtător de cuvânt al cabinetului, a spus că Sri Lanka „nu s-a mai confruntat niciodată în istoria sa cu o criză economică atât de gravă”.

- Advertisement -

Statul asiatic încearcă acum să obțină petrol mai ieftin de la producătorii mari de energie, precum Rusia sau Qatar.

Economia sri-lankeză a fost afectată grav de pandemia de coronavirus, de prețurile mari la energie și reducerile de taxe și impozite decise de guvern.

Fără a dispune de suficientă valută pentru a plăti importurile bunurilor esențiale, pe plan intern s-a creat o criză de alimente, medicamente și combustibli, iar costul vieții a crescut la un nivel record.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img