spot_img
22.8 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeKremlin: Ofensiva în Ucraina se va termina atunci când autorităţile şi armata...

Kremlin: Ofensiva în Ucraina se va termina atunci când autorităţile şi armata ucrainene vor capitula

-

Kremlinul a declarat marţi că ofensiva sa în Ucraina se va termina atunci când autorităţile şi armata ucrainene vor capitula, relatează France Presse.

- Reclama -

‘Partea ucraineană poate pune capăt (conflictului) chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităţilor naţionaliste şi soldaţilor ucraineni să depună armele şi să pună în aplicarea toate condiţiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi’, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

- Advertisement -

Niciun termen şi niciun calendar nu a fost stabilit de partea rusă: ‘Ne orientăm după declaraţiile preşedintelui nostru’, a spus Peskov în cursul unei conferinţe de presă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat din nou că ‘operaţiunea militară specială’ – aşa cum denumesc oficial autorităţile ruse războiul declanşat de ele în Ucraina – ‘se desfăşoară după plan’.

- Advertisement -

Reprezentantul Kremlinului a reacţionat astfel la afirmaţii atribuite preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în faţa şefilor de stat şi de guvern luni la summitul G7 din Germania, în care le ceruse ‘să facă maximum’ pentru a pune capăt războiului în Ucraina înainte de sfârşitul acestui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img