spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăDezvaluiriSpioni și militari chinezi de top într-una din cele mai mari afaceri...

Spioni și militari chinezi de top într-una din cele mai mari afaceri din România

-

Cine este în spatele chinezilor care au ajuns să deţină o parte din Rafinăria Petromidia şi reţeaua de benzinării Rompetrol: Armata Republicii Populare Chineze, foşti spioni şi militari de top. Care sunt legăturile cu Moscova şi influentul grup petrolier Rusesc Rosneft, scrie Ziarul Financiar.

O companie obscură, asculnsă de lumina reflectoarelor, cu legături cu Armata Republicii Populare Chineze, şi care funcţionează ca un instrument strategic al preşedintelui Xi Jinping, a reuşit să ajungă principalul jucător chinez din fostul bloc sovietic, cumpărând active pe bandă rulantă şi reuşind să refacă legăturile dintre Moscova şi Beijing,scrie Financial Times.

Ascensiunea firmei CEFC China Energy din Shanghai a avut loc în sincron cu asaltul economic al Chinei în Asia Centrală şi în Europa de Est, favorizată de o cooperare mai apropiată a Chinei cu Rusia, în probleme de natură extrem de variată, de la insule asiatice disputate până la conflictul din Siria.

Săptămâna trecută, CEFC a anunţat achiziţia unei participaţii de 8 mld. dolari în Rosneft, gi­gan­tul petrolier rusesc controlat de stat, „perla coroanei“ din­tre toate tranzacţiile de până acum ale companiei chi­neze.Tranzacţia face din CEFC singurul grup privat din China care să reuşească să securizeze un deal de peste 1 miliard de dolari, de când autorităţile de reglementare au restricţionat tranzacţiile private majore de peste hotare în această vară.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...