spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăArmataCoreea de Sud cere SUA să evite escaladarea conflictului cu Coreea de...

Coreea de Sud cere SUA să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord

-

Șefa diplomației sud-coreene, Kang Kyung-Wha, a apreciat luni, la Washington, că Statele Unite trebuie să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord, informează AFP. Ea a avertizat că este foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări.

- Reclama -

Kang a insistat, într-un discurs la Centrul de Studii Strategice și Internaționale, că „nu se poate să fie din nou război”, iar SUA și Coreea de Sud trebuie să poată gestiona situația.

Ministrul de externe sud-coreean a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aștepta în dezvoltarea unei arme nucleare. Regimul condus de Kim Jong-Un trebuie să își schimbe atitudinea, iar primul pas ar fi să pună capăt provocărilor, a adăugat Kang.

Coreea de Nord a lansat anul acesta mai multe rachete, inclusiv pe deasupra Japoniei, iar pe 3 septembrie a efectuat cel de-al șaselea test nuclear. Vinerea trecută, președintele Kim a anunțat că următorul pas în programul său de înarmare va fi detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific.

Schimbul de insulte și amenințări între Washington și Phenian s-a intensificat după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situația de a-și apăra țara sau aliații — Coreea de Sud și Japonia.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...