AcasăExterneSpania amenință că va prelua controlul Cataloniei

Spania amenință că va prelua controlul Cataloniei

-

Guvernul Spaniei va prelua controlul asupra regiunii Catalonia în cazul în care şeful Guvernului catalan, Carles Puigdemont, va oferi un răspuns ambiguu privind independenţa regiunii, avertizează Juan Ignacio Zoido, ministrul spaniol de Interne.

„Răspunsul liderului catalan trebuie să fie fără ambiguitate. Să spună da ori nu”, a afirmat Juan Ignacio Zoido într-un interviu acordat postului de radio Cope.

„Dacă va da un răspuns ambiguu, înseamnă că nu vrea dialog, astfel că Guvernul Spaniei va trebuie să treacă la acţiuni”, a atras atenţia ministrul spaniol de Interne.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a acordat miercuri seară Guvernului Cataloniei, condus de Carles Puigdemont, un termen de cinci zile pentru a clarifica dacă a proclamat sau nu independenţa, au declarat surse guvernamentale de la Madrid citate de cotidianul El Mundo. Carles Puigdemont trebuie să răspundă până luni, 16 octombrie, dacă a proclamat ori nu independenţa Cataloniei. În cazul în care premierul Cataloniei va răspunde afirmativ, Madridul îi va acorda un termen suplimentar, până pe 19 octombrie, pentru a reveni asupra proclamării independenţei.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...