spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ SOV, interviu la B1: Realitatea Tv, postul SRI, Gabi minte mică...

VIDEO/ SOV, interviu la B1: Realitatea Tv, postul SRI, Gabi minte mică și „escrocii” Elan și Gușă/ DNA ȚINE DOSARUL LA SERTAR/ Vîntu: La ora actuală aveți un stat demn de dispreț. Este atât de slab și a fost atât de slab, încât a devenit abuziv/”Victor Ponta era proiectul unei aripi din SRI care a jucat la două capete”/ „Nu știu dacă reintru în afaceri sau preiau puterea în România. Eu nu vreau să intru în politică, dacă intru să iau puterea nu înseamnă că intru clasic în politică. Am avut tot timpul puterea”/ Nu l-am chemat pe Geoană, venea în fiecare zi/ Serviciile secrete implicate în FNI: Cineva din SUA, implicat/ PRECIZĂRILE LUI COZMIN GUȘĂ

-

Sorin Ovidiu Vîntu a oferit în exclusivitate un interviu din închisoare pentru jurnalista B1TV Sorina Matei. Omul de afaceri a vorbit despre postul de televiziune Realitatea TV și a ținut să precizeze că acest trust de presă nu a fost niciodată în proprietatea lui Elan Schwartzenberg, Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu, ci a rămas a lui.

- Advertisement -

„În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Motivul partenerilor strategici era altul și îl vom discuta. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care la momentul acela aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg, contract de trustee este familiar termenul pentru telespectatori. Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea. După eșecul cu domnul Elan, am încercat același cu om căruia credeam că îmi datorează din punct de valoare moral enorm, micul escroc Gușă. Gușă este un fel de peștișor, nu știu dacă știti ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară prin colții rechinului un fel de peștișori mici care ciugulesc din colții rechinului resturile. Ăsta este Gușă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciugulește pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Ceea ce ați difuzat dumneavoastră este o gâlceavă între ei doi escroci: domnul Elan Schwartzenberg- măcar ăla e un escros simpatic- și domnul Gușă. Niciunul dintre ei nu a deținut trustul Realitatea. Și-au trecut grupul de presă ca și o altă companie PetromService, o companie foarte valoaroasă, pe numele lor cu complicitatea unui jucător sindic, a altori judecători sindici, a unei doamne de la Registrul Comerțului și cu planul direct al SRI prin domnii Coldea și acum susținută această operațiune ilegală de către actualul SRI cu domnul Hellvig și așa mai departe. Și domnul Elan Schwartzenberg a fost victimă a serviciilor de informații din România. Domnul Gabi Oprea, „Gabi minte mică”, prostovanul ăla a încercat să își facă o rețea operativă păcălind și pe alții că îi trece în rândul armatei ca spioni în cadrul serviciului de spionaj al armatei. Lista aia pe care ați văzut-o dată pe la televiziuni, cu oameni din societatea civilă, din presă și așa mai departe ca ofițeri activi în MApN era rețeaua pe care încerca să o construiască Gabi Oprea vânzând iluzia apartenenței acestora la serviciul de spionaj al armatei. Domnul Elan a căzut victimă acestui Gabi Oprea. Domnul Gușă și Păcurariu au căzut victime atât a lui Oprea cât și Coldea și Maior. Deci totul a fost o operațiune dirijată de SRI, care la rândul său este dirijat din afară de către partnerii strategici, de către americani, CIA mai exact”, a comentat Sorin Ovidiu Vîntu

Eu am depus o plângere la DNA acum vreo 5 ani, procurorul de caz a stabilit cu claritate că domnii Gușă, Păcurariu, Elan Schwartzenberg sunt escroci, au dovezi clare, au probe, numai că țin dosarul la sertar pentru că Realitatea este încă utilă domnilor cutare și cutare – Iohannis, SRI, DNA. E suportul lor principal. Se așteaptă probabil să se facă termenul de prescripție pentru Gușă și Păcurariu și în același timp să dea posibilitatea acestor escroci să treacă contractele de echipamente, de cabluri, personal pe o nouă, banii intrând aici, iar toate datoriile acumulându-se în trustul meu de presă. Nici domnul Elan, nici domnul Gușă nu au fost proprietarii acestui trust, au fost niște bidoane folosite de mine ca să protejez trustul de atacul furibund al securității române, a precizat omul de afaceri.

- Advertisement -

„La ora actuală aveți un stat demn de dispreț. Este atât de slab și a fost atât de slab, încât a devenit abuziv. Oamenii slabi sunt abuzivi. Nu poate exista un stat puternic fără instituții puternice care să conclucreze și fără oameni de faceri puternici. Oamenii de afaceri puternici nu sunt doar piloni de rezistență, sunt factori de progres și de stabilitate în orice țară. (…) Voi în România ați trecut de la comunism la capitalism. La sugestia partenerilor voștri strategici americani, germani și așa mai departe i-ați arestat pe capitaliști și ați rămas cu niște buticari în piață. Faceți scandal că nu se absorb fonduri europene. Cine are capacitatea să absoarbă sume mari din UE? Buticarul din colț sau ăla cu o biată de cârciumă sau club? Nu au echipe, nu au programere. Noi (nr. oamenii de afaceri) puteam. Statul puternic este un stat cu instituții puternice și oamenii de afaceri puternici. Toții oamenii de afaceri și politicienii din România nu știu dacă au furat 2% din sumele furate de prietenii voștri de afară. Evident că toți au concentrat pe noi”, a declarat omul de afaceri.

Acesta a subliniat că putea să fie de mult timp fugit pe o insulă pe care să o conducă, dar a acceptat autoritatea statului român așa cum e el și acum e în pușcărie.

„Mi-am dat seama că Sebastian Ghiță e din SRI când a trecut contractul de închiriere de la Coresi de la Realitatea pe una din firmele lui. La vremea aceea am aflat că Băsescu în persoană a sunat-o pe doamna de la Coresi să semneze un act final. Atunci mi-am dat seama cine e Sebastian Ghiță”, a mai afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

„Victor Ponta era proiectul unei aripi din SRI care a jucat la două capete”, a susținut Vîntu.

„Am primit o cerere de întâlniri cu niște personaje care m-au informat despre ce urma să se întâmple, cu Ghiță, cu Parchetul, cu tot. A fost o operațiune instrumentată de cei de la SRI. A doua zi m-am întâlnit cu Ghiță și am demontat toate înregistrarea din ziua trecută. Ghiță îi spunea mânei sale drepte Alex Iacobescu despre toată tărășenia. Deci recunoștea că nu este nimic adevărat amenințări. Aceste două înregistrări am vrut să le depun la parchet. Domnii cu un aer disprețuitor mi-au respins. M-am dus în instanță și nu le-a luat nimeni în seama.Peste ani Ghiță s-a autodenunțat și a recunoscut falsul. Nimeni nu l-a șantajat pe Ghiță. Nimeni nu se sesizează.Autorul principal al atacului a fost Traian Băsescu prin intermediul lui Maior și Coldea, Codruța Kovesi a fost doar un instrument, un suport tehnic”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

„Încă nu m-am decis, nu știu dacă după ce ies din închisoare mai apuc. Nu știu dacă reintru în afaceri sau preiau puterea în România. Eu nu vreau să intru în politică, dacă intru să iau puterea nu înseamnă că intru clasic în politică. Am avut tot timpul puterea. Uitați-vă prin ce m-ați târât voi ca stat, aveți impresia că sunt un om căzut?  Sunt unul dintre puținele personaje care știu că puterea impune și o responsabilitate. Iar responsabilitățile pe care le-am avut oricând am avut puterea într-un domeniu au fost pe deplin sadisfăcute.  Dacă voi dori să iau puterea, voi vrea să iau puterea ca să pun în practică proiectele pe care le am pentru voi”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

„Nu l-am chemat pe Geoană, venea în fiecare zi, am mai explicat asta. E asiguram consultanță și suport în domeniul economic”, a afirmat Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai declarat că nu are niciun regret prind românii care au suferit din cauza FNI și a prezentat cum de fapt prăbușirea fondului a fost o operațiune a statului.

„Nici măcar o clipă. Dosarul FNI deschis de 3 ori, acuzat Vîntu, de trei ori scos de parchete de sub urmărire penală, s-a constatat că nu am nicio implicare. 1997 după căderea burselor, am decis să vând compania care administra FNI. Cumpărătorul a fost statul român prin CEC, Banca Agricolă. Garantul FNI a fost CEC. FNI a fost o operațiune a statului român. Eu am înființat un fond se investiții, când a picat bursa și nu mai putea scoate profit, l-am vândut. Cu 3 ani înainte de prăbușirea acestui fond, după sutele de miliarde care au circulat pe piață pentru că statul încerca să se ascundă în spatele. Băgat în față, făcut țintă de către serviciile de informații care erau băgate în acest fond, din cauza unui prost managament fondul se prăbușeste. Vîntu este scos țap ispășitor. De trei ori sunt scos de sub urmărire, rămăne acuzat Nicolae Popa și nu i se dă posibilitatea să se apere și să demonstreze că nu a furat niciun leu.FNI a fost izbit atunci pentru a se crea o problemă CDR-ului. Operațiunea a fost concepută de niște băieți de la niște companii din America, a fost plătită de un cunoscut de-al dumneavoastră, și organizată în România de către Viorel Hrebenciuc. El a orchestrat atacul asupra FNI”, a susținut Vîntu.

Cozmin Gușă, unul dintre acționari actuali ai Realității TV a menționat, într-o intervenție telefonică la B1, că Vântu a prezentat doar jumătate de adevăr și a detaliat condițiile în care s-a „rupt prietenia” dintre cei doi:

„A avut și vremuri mai bune Sorin, ca să fiu drăguț. Timpul trece și nu ne iartă. S-a răcorit într-un fel prin acest interviu și nu o să am nicio șarjă împotriva lui. Îl cunosc foarte bine. Eu mi-am asumat prietenia cu el, deși nu era un lucru comod în vremurile alea să fii prieten cu Vântu, să te afișezi cu el. Am cam rupt prietenia cu el în 2008 când el l-a susținut pe Oprescu, o decizie mercantilă, când eu am candidat la Primăria Capitalei. Și, sigur, nevoia de a lupta împotriva lui Băsescu care era clară în 2009 ne-a unit din nou într-un fel, dar nu a mai fost chiar prietenie.

Eu din februarie 2010 nu i-am mai răspuns la telefon indiferent de pe ce telefoane mă suna, pentru că jocul lui din 2009 de la final împotriva lui Geoană și sprijinindu-l pe Băsescu nu i l-am mai putut ierta. Când a început el discuția despre Realitatea cu partenerul meu Maricel Păcuraru, nu mai vorbeam cu el de un an, a făcut eforturi, l-a rugat pe Maricel să răspund la telefon, să particip la negocieri, nu am mai comunicat nici la telefon nici direct din februarie 2010. La toate discuțiile legate de Realitatea, deși el mă invoca să fiu prezent la discuții, nu am fost prezent”, a explicat Cozmin Gușă termenii relației cu Sorin Ovidiu Vântu.

Cozmin Gușă a lămurit un aspect esențial al relației contractuale dintre cei doi în ceea ce privește Realitatea TV, după ce SOV a declarat că Gușă a semnat în Cipru cu copiii lui Vântu un contract de trustee pentru Realitatea TV.

„Am recunoscut și la DNA acest lucru, dar este doar jumatătea de adevăr care îi convine lui Sorin să o prezinte. Repet, îl văd în ce stare este și îl înțeleg (…) Eu nu am negociat cu Vântu nimic pentru că eram certat cu el din februarie 2010. M-am deplasat în Cipru împreună cu fata lui și am semnat eu, doar eu, un contract pentru preluarea Realității și un trustee valabil până când Vîntu ar fi revenit din arest ca să îl poată semna. În ziua în care eram în Cipru, au descins la el procurorii și polițiștii, Maricel Păcuraru era în casă cu Vîntu, îi dăduse o parte din bani în avans. Procurorii au și uitat geanta cu bani acolo și au revenit să o ia, pentru că Vîntu a fost arestat din casă exact când se discuta contractul în Cipru împreună cu avocatul său, la sfârșitul lui 2010 sau începutul lui 2011. Toate lucrurile astea pe care Schwartzenberg și Vântu le prezintă ca senzaționale sunt în dosar și au fost prezentate în presă. Nu a existat așa ceva (ca SOV să rupă un trustee cu Schwartzenberg – n.r), acolo erau sume mari de bani prin care trustee-ul și tot ce făcuse cu Schwartzenberg dacă nu se dădeau banii nu mai erau valabile.

Vîntu când a ieșit din arest, peste 2 zile, acasă, a semnat contractul, iar trustee-ul trebuia să fie valabil până se semna a doua anexă când Vîntu recunoaștea suma de bani. Acesta a fost semnată cu Vîntu și Păcuraru în prezența unui avocat, iar trustee-ul din Cipru și-a pierdut la acel moment toată valabilitatea. Astea sunt documente semnate, elemente care nu pot fi contestate, sigur că la TV ne putem juca cu tot felul de lucruri.

Am anexa, este și la DNA în dosarul Codruț Marta. Atenție, acela este dosarul în care se află toate aceste documente și discuțiile pe care le-a făcut, și sunt înregistrate, a fost audiat și el. Toate aceste lucruri pe care le-a spus în interviu sunt și în dosar.

Lucrurile nu sunt atât de complicate, bomba abia acum vine:  La mai multe luni distanță după aceste lucruri după ce conctractul și anexa și tot au fost semnate, în fața unui avocat, a apărut că acea firma pe care ne-o vânduse din Cipru i-o cedase înainte lui Liviu Luca, iar Luca avea toate documentele prin care firma asta îi aparținea lui, iar apoi a fost o altă șarjă prin care Maricel Păcuraru, partenerul meu, a preluat de la Luca acel contract pe un alt offshore pe care Vîntu, poate în criză de bani sau crezând că Luca nu-l va folosi niciodată, l-a semnat.

Deci, Vântu și când i-a promis lui Ghiță că-i dă nu mai avea, și când i-a dat lui Schwartzenberg nu mai avea și când ne-a dat nouă nu mai avea. Pentru că Vântu se afla într-o situație foarte dificilă. A intrat într-o pană financiară și de toate felurile după ce a câștigat Băsescu în 2004 și a încercat în fel și chip să se pună bine cu el sau să aibă o conviețuire cu el, dar care nu era posibilă”, a explicat Cozmin Gușă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img