spot_img
16.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăExterneÎntâlnirea istorică Trump-Kim Jong-Un/ Șeful diplomației americane: Trump a luat decizia "de...

Întâlnirea istorică Trump-Kim Jong-Un/ Șeful diplomației americane: Trump a luat decizia „de unul singur”

-

Preşedintele SUA, Donald Trump, a luat „de unul singur” decizia de a se întâlni cu liderul Coreeei de Nord, Kim Jong-Un, afirmă secretarul de Stat american, Rex Tillerson, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în Statele Unite, inclusiv în rândul funcţionarilor de la Casa Albă.

- Reclama -

„Este vorba de o decizie pe care preşedintele a luat-o de unul singur. Am vorbit cu el în cursul dimineţii despre această decizie şi am avut o conversaţie foarte bună”, a declarat Rex Tillerson, aflat în vizită în Djibouti.

„Preşedintele Trump declara de ceva timp că era deschis discuţiilor şi că ar vrea să aibă o întrevedere cu Kim Jong-Un când vor fi întrunite condiţiile. Şi cred că raţionamentul preşedintelui este că acum a venit vremea”, a spus Tillerson, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Coreea de Nord, vizată de sancţiuni dure din cauza programelor de înarmare balistică şi nucleară, vrea de mult timp lansarea negocierilor cu liderul celei mai puternice naţiuni din lume, dar Statele Unite au evitat până acum negocierile directe. Decizia luată rapid de Donald Trump a generat surprindere inclusiv printre funcţionarii de la Casa Albă, potrivit agenţiei Associated Press.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img